Aktualno

Izabrani Sniježnica i Konavosko polje

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije sudjeluje u projektu „Natura 2000 management and monitoring – NATURA MANMON“.

Projekt, vrijedan preko osam milijuna kuna,  ima za cilj očuvanje biološke raznolikosti, doprinos održivom upravljanju i monitoringu odabranih područja u Republici Hrvatskoj i dio je Projekta iz programa Europske unije IPA 2009.

Uz Sniježnicu i Konavosko polje za projekt su odabrana i područja aluvijalnih šuma u Vukovarsko-srijemskoj županiji, lokalitet Pregon u Istarskoj županiji, Odransko polje, lokalitet Bulji u Zadarskoj županiji te međugranična rijeka Sutla.

U Zagrebu je, u svrhu jačanja kapaciteta županijskih javnih ustanova za izradu planova upravljanja odabranih područja, održana prva radionica na kojoj su predstavnici javnih ustanova razmijenili informacije sa predstavnicima Ministarstva kulture i Državnog zavoda za zaštitu prirode te raspravljali o pripremi dokumentacije i programima monitoringa za vrste i stanišne tipove koji su ciljevi očuvanja odabranih područja.  
 
Nositelj projekta Natura MANMON je Ministarstvo kulture, a projektni partneri i direktni korisnici su Ministarstvo kulture, Državni zavod za zaštitu prirode, javne ustanove, županijska upravna tijela, dionici područja poput šumarstva, lovstva i poljoprivrede te znanstvena zajednica koja sudjeluje u sklopu državnog monitoringa.

Pročitajte još

Zahvaljujući ‘Palčićima’ dubrovačka Pedijatrija bogatija za dva nova uređaja

Dulist

U DNEVNIKU NOVE TV Gordana Buljan Flander dala neopozivu ostavku na mjesto ravnateljice Poliklinike

Dulist

PAVELA NAKON OSVAJANJA HRVATSKE VELIKE NAGRADE SIGURNOSTI Ovo je kruna karijere!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija