Županija

ŽUPAN NA SKUPŠTINI ‘Spreman sam se prvi u županiji cijepiti protiv koronavirusa’

ŽUPAN NA SKUPŠTINI 'Spreman sam se prvi u županiji cijepiti protiv koronavirusa'

Župane, hoćete li se cijepiti cjepivom protiv COVID-19 – bilo je pitanje vijećnika Nikše Sentića na sjednici Županijske skupštine. Pitao je također i kakva su očekivanja za turističku sezonu 2021.?

-Cjepivo dolazi i treba se što više nas cijepiti. I ja ću se svakako cijepiti cjepivom koje prođe sve stručne provjere Europske komisije. Kada se to dogodi, spreman sam se prvi u županiji cijepiti – rekao je župan Dobroslavić.

-Imali smo zbog pandemije katastrofalne turističke rezultate od Stona do Prevlake. Do sada nas je malo spasila pomoć Vlade. Međutim, to još uvijek nije dovoljno da se poduzetnici drže. Zračni promet je potpuno pao u odnosu na 2019. Imali smo samo 12 posto dolazaka zrakoplova. Postavlja se pitanje i o tome smo raspravljali jučer na Turističkom vijeću kako dočekati 20201. jer ne možemo još jednom ponoviti ove rezultate jer ćemo propasti. Potrebno je učiniti sve da se avionski promet vrati. Očekujemo da će biti blaža epidemiološka sezona u ljeto. Moramo je držati što boljom. Za sada smo najbolji u RH, ali to nije dovoljno, mislim da trebamo postići cilj da tjedno  može biti 50 zaraženih na 100 tisuća stanovnika. Tada ćemo biti privlačna turistička regija i to će nam otvoriti mogućnosti za pojačan dolazak turista – istaknuo je župan.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist