Županija

Župa dubrovačka i ove godine subvencionira pokaze učenicima

zupa libertas autobus

Početkom nove školske godine nastavljaju vrijediti prava na subvencioniranje troškova prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola, javljaju iz Općine Župa dubrovačka. Svim osnovnoškolcima s područja Župe dubrovačke koji školu pohađaju u Gradu Dubrovniku omogućena je kupnja povoljnije mjesečne pokazne karte u iznosu od 50 posto ukupne cijene, odnosno 100 kuna mjesečno. Za ostvarenje prava na subvenciju, u Općinu je potrebno, osobno ili putem maila (katarina.barovic@zupa-dubrovacka.hr ) dostaviti potvrdu o redovnom upisu u osnovnu školu i presliku osobne iskaznice.

Učenici srednjih škola i ove godine imaju potpuno besplatne mjesečne karte. Ministarstvo znanosti i obrazovanja, jučer je donijelo Odluku da putem županije, u školskoj godini 2022./2023. nastavlja s programom sufinanciranja troškova javnoga prijevoza srednjoškolcima iznosom od 75 posto cijene pokazne karte, a Općina Župa dubrovačka sufinancira preostalih 25 posto tako da svi srednjoškolci iz Župe dubrovačke i dalje imaju pravo na besplatne pokazne karte.

Srednjoškolci koji su dosad bili u sustavu, dakle učenici od 2. do 4. razreda, mogu izvaditi besplatne pokazne karte na prodajnim mjestima JGP Libertas bez ikakvih potvrda. Učenici 1. razreda srednje škole, za potrebe Ministarstva, moraju imati A4 potvrde od škole. Obzirom su učenici novi, škole nemaju potpune podatke, a i e- matice su im tek jučer otvorene, tako da će se djelovati u ponedjeljak prvi nastavni dan.

Učenici OŠ Župe dubrovačke, koji koriste uslugu prijevoza od kuće do škole, pravo na besplatne pokazne karte ostvarit će prema popisu koji će Libertasu dostaviti osnovna škola nakon početka školske godine. Kupnja povoljnije mjesečne karte u iznosu od 100 kn za odlazak na izvannastavne aktivnosti u Grad učenici osnovne škole iz Župe dubrovačke mogu ostvariti putem Libertasa uz potvrdu o redovnom upisu u osnovnu školu te potvrdu izvannastavne aktivnosti koju izdaje klub.

Pročitajte još

DONACIJA VRIJEDNA GOTOVO 20 TISUĆA EURA Marija i Niko Primorac darivali Dom za starije Konavle

Dulist

Župan primio košarkašice ŽKK Ragusa

Dulist

Završenu prvu faza uređenja ceste Dubravka-Bani obišao župan Nikola Dobroslavić

Dulist