Županija

Župa dubrovačka i ove godine subvencionira pokaze učenicima

Početkom nove školske godine nastavljaju vrijediti prava na subvencioniranje troškova prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola, javljaju iz Općine Župa dubrovačka. Svim osnovnoškolcima s područja Župe dubrovačke koji školu pohađaju u Gradu Dubrovniku omogućena je kupnja povoljnije mjesečne pokazne karte u iznosu od 50 posto ukupne cijene, odnosno 100 kuna mjesečno. Za ostvarenje prava na subvenciju, u Općinu je potrebno, osobno ili putem maila (katarina.barovic@zupa-dubrovacka.hr ) dostaviti potvrdu o redovnom upisu u osnovnu školu i presliku osobne iskaznice.

Učenici srednjih škola i ove godine imaju potpuno besplatne mjesečne karte. Ministarstvo znanosti i obrazovanja, jučer je donijelo Odluku da putem županije, u školskoj godini 2022./2023. nastavlja s programom sufinanciranja troškova javnoga prijevoza srednjoškolcima iznosom od 75 posto cijene pokazne karte, a Općina Župa dubrovačka sufinancira preostalih 25 posto tako da svi srednjoškolci iz Župe dubrovačke i dalje imaju pravo na besplatne pokazne karte.

Srednjoškolci koji su dosad bili u sustavu, dakle učenici od 2. do 4. razreda, mogu izvaditi besplatne pokazne karte na prodajnim mjestima JGP Libertas bez ikakvih potvrda. Učenici 1. razreda srednje škole, za potrebe Ministarstva, moraju imati A4 potvrde od škole. Obzirom su učenici novi, škole nemaju potpune podatke, a i e- matice su im tek jučer otvorene, tako da će se djelovati u ponedjeljak prvi nastavni dan.

Učenici OŠ Župe dubrovačke, koji koriste uslugu prijevoza od kuće do škole, pravo na besplatne pokazne karte ostvarit će prema popisu koji će Libertasu dostaviti osnovna škola nakon početka školske godine. Kupnja povoljnije mjesečne karte u iznosu od 100 kn za odlazak na izvannastavne aktivnosti u Grad učenici osnovne škole iz Župe dubrovačke mogu ostvariti putem Libertasa uz potvrdu o redovnom upisu u osnovnu školu te potvrdu izvannastavne aktivnosti koju izdaje klub.

Pročitajte još

Potpisani ugovori o financiranju programa sa sedam udruga civilnog društva

Dulist

Bekić: U Dnevnoj bolnici Metković do danas pregledano 1150 pacijenata

Dulist

LASTOVCI, DOĐITE NA JAVNU RASPRAVU! Izazovi očuvanja kvalitete života na otoku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija