Županija

‘ZLATA VRIJEDAN’ Konavoka Anita Trojanović dobitnica devetog Agro Oskara!

Anita Trojanović iz Paljeg Brda u Konavlima dobitnica je devetog Agro Oskara. Nagradu je ovoj 30-godišnjakinji na svečanoj završnici izbora za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo – Zlata vrijedan uručila ministrica poljoprivrede Marija Vučković, piše Večernji list.
-Bit će mi to odličan poticaj za dalje – rekla je, prenosi Večernji, vidno izneneđena Anita, vlasnica OPG-a na kojem s roditeljima Marijom i Nikšom drži krave, pravi sir, uzgaja voće i povrće.
Anita je na zagrebačkom Agoronomskom fakultetu završila krajobraznu arhitekturu no ni trenutka nije dvojila da se po završetku studija vrati u svoje pitoreskno selo na tromeđi Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore gdje se u srcu šume smjestilo gospodarstvo obitelji Trojanović na kojem se uređuje i stoljetna kamena kuća za odmor, s vinski podrumom. Štemanje terase i kupaone Anita, kojoj je san da ima i mali bager, da može kopati kanale i čistiti oko kuće, već je sama obavila. Ova svestrana poljoprivrednica aktivna je u Udruzi Dragodid s kojom pravi suhozide i podučava umijeću njegove izgradnje. Za osvojeno prvo mjesto Anita Trojanović dobila je 30 tisuća kuna.

U izboru Večernjeg lista i Ministarstva poljoprivrede u kojem svaku županiju te Grad Zagreb predstavlja po jedno obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo drugo je mjesto pripalo obitelji Palinkaš, devedesetih prognanima iz Vukovara, a danas vlasnicima imanja Pavlomir smještenog između Novog Vinodolskog i Bribira gdje imaju vinograde, kušaonicu i trgovinu.

Foto: Facebook/Marija Vučković

Pročitajte još

U SAMOM VRHU Ovo su najbolji nastavnici našeg grada i županije

Dulist

ŽUPANOVA ČESTITKA UČITELJIMA Vaš je rad temelj uspješnog društva

Dulist

DEVET MJESECI 2022. U županiji porast noćenja s domaćeg tržišta te Poljske i Slovenije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija