Županija

Dubrovačko primorje učenicima i studentima subvencionira udžbenike, ali i prijevoz

Dubrovačko primorje učenicima i studentima subvencionira udžbenike, ali i prijevoz

Iz Općine Dubrovačko primorje javljaju kako će subvencionirati nabavku udžbenika za novu školsku i akademsku godinu 2022./2023. učenicima i studentima s područja Općine Dubrovačko primorje koji redovno pohađaju srednju školu ili fakultet, a koji nisu ostvarili pravo na subvenciju za nabavku udžbenika po nekoj drugoj osnovi.

Kako ističu iz općine, na ostvarivanje prava na subvencioniranje nabavke udžbenika potrebno je da učenik/student i oba roditelja imaju stvarno prebivalište na području Općine Dubrovačko primorje.

-Uz zahtjev je potrebno priložiti preslik osobne iskaznice učenika/studenta, preslike osobnih iskaznica oba roditelja, potvrdu o redovnom pohađanju srednje škole/fakulteta za školsku/akademsku 2022./2023. i IBAN tekućeg računa podnositelja zahtjeva (roditelj). Zahtjevi se predaju u prostorije Jedinstvenog upravnog odjela Općine Dubrovačko primorje svakim radnim danom od 8 do 11 sati – ističu.

Također, ističu kako će subvencionirati prijevoz redovnim studentima s područja Općine Dubrovačko primorje, koji studiraju izvan područja na kojem javni prijevoz obavlja tvrtka Libertas Dubrovnik d.o.o.

Uz zahtjev je potrebno priložiti potvrdu fakulteta o statusu redovnog studenta za akademsku godinu 2022./2023., preslik osobne iskaznice studenta, preslik osobnih iskaznica oba roditelja i IBAN tekućeg računa studenta.

-Zahtjevi se predaju u prostorije Jedinstvenog upravnog odjela Općine Dubrovačko primorje svakim radnim danom od 08.00 do 11.00 sati – navode.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist