Županija

TURISTIČKI KOLOVOZ U županiji ostvareno 11 posto više noćenja nego lani

U kolovozu 2022. u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ostvareno je 18 posto više dolazaka i 11 posto više noćenja nego u istom razdoblju 2021. Konkretno govoreći zabilježeno je 394.109 dolazaka, a od ukupno 2.105.915 noćenja najviše je turista bilo iz Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Poljske, Hrvatske, Francuske i Bosne i Hercegovine.

Tijekom svih osam mjeseci 2022. ostvareno je 6.064.326 noćenja što je porast od 53 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Od početka godine do kraja kolovoza u Dubrovačko-neretvanskoj županiji najviše su boravili posjetitelji iz Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Poljske, Hrvatske, Francuske i Bosne i Hercegovine.

Iz priopćenja županijske turističke zajednice doznali smo da je u razdoblju od siječnja do kraja kolovoza ostvareno 76 posto dolazaka i 87 posto noćenja u usporedbi s 2019. Porast noćenja ostvaren je s domaćeg tržišta te iz Poljske i Slovenije, dok je iz Ujedinjenog Kraljevstva ostvareno 81 posto, iz Njemačke 86 posto, Francuske 91 posto i Sjedinjenih Američkih Država 78 posto noćenja.

Pročitajte još

AGROTURIZAM KONAVLE Pješačka tura ove nedjelje na području Čilipa

Dulist

UKUPNO 23 NAGRADE Ovo su najbolji župski sportaši u 2022.!

Dulist

ŽUPANOV PRIJEM UZ DAN DRŽAVNOSTI ‘Nikada nećemo zaboraviti junaštvo naših branitelja’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija