Kultura

Život Grada u starim oglasima

U Kneževom dvoru otvorena je izložba „Oglasi u dubrovačkim novinama od 1882. do 1918. godine“ autora Tonka Marunčića.

Ravnateljica Dubrovačkih muzeja Pavica Vilać uvodno je kazala kako izložba doprinosi slici o životu nekadašnjeg Dubrovnika, ali i poziva na razmišljanje, posebno, kako je rekla, „što živimo u doba kad je reklama postala dio svakodnevnice“.
– Izložba govori o tome koliko se oglašavanje promijenilo u posljednjih stotinjak godina u vrsti, dizajnu i jezičnoj formi te koliko se modificirao način djelovanja na potencijalnog kupca – istaknula je Vilać.

Autor izložbe, kustos Muzeja suvremene povijesti Tonko Marunčić kazao je kako izložba posjetitelje vraća stotinjak godina u dubrovačku povijest, preko oglasa koji govore kako je Dubrovnik živio u to vrijeme.
– Izložba oglasa govori koliko je Dubrovnik bio poznat u svijetu te koliko su oglasi bili važni za gospodarstvo, turizam i život grada – kazao je Marunčić, dodavši kako se u pripremi izložbe koristio izvorima iz nekoliko novina, od Crvene Hrvatske i Prave Crvene Hrvatske do Dubrovnika, Radnika i Gušterice.

– Odabir je bio vrlo težak, a obimna građa podijeljena je po kategorijama modernih oglasa – istaknuo je autor izložbe Tonko Marunčić.

Likovni postav izložbe izvela je kustosica Ivona Michl, a korištena je građa Državnog arhiva u Dubrovniku.

Izložba ostaje otvorena do kraja siječnja.

Pročitajte još

USKORO IZLOŽBA Brižno se čuvaju niti ljubavi primorskog veza

Dulist

RADIONICA U VIDRINOM DOMU Sveti Vlaho i Marin Držić zajedno u voljenom Gradu

Dulist

‘JEL’ TAKO ZORANE?’ Na daskama teatra odigrana prva ovogodišnja dramska premijera

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija