Kultura

Linđo oduševio Francuze!

Linđo oduševio Francuze!

Folklorni ansambl Linđo vratio se s petodnevnog gostovanja u Francuskoj.

Linđovci su 17. prosinca nastupili na otvorenju renoviranog trga u centru Rueil Malmaisona, te 19. prosinca u domovima za stare i nemoćne osobe. Svi nastupi su prihvaćeni sa oduševljenjem građana i objavljeni u lokalnim medijima.
 
Treba istaknuti kako su, uz radni program, članovi Ansambla uživali i u bogatom društvenom programu za koji se pobrinuo Odjel za kulturu grada Rueila.
 
Prošli tjedan FA Linđo je dvaput nastupio u sklopu Međunarodnog znanstvenog interdisciplinarnog simpozija „Hrvatska folklorna i etnografska baština u svijetlu dubrovačke, svjetske i turističke sadašnjosti“, koji je FA Linđo organizirao pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, agencije za odgoj i obrazovanje, Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije. Simpozij je završio tradicionalnim humanitarnim koncertom za Svetu Luciju, posvećenom slijepim i slabovidnim osobama.
 
Ansambl će biti dio Božićnog programa Turističke zajednice Grada, 23. prosinca na Gundulićevoj poljani, a godinu će završiti pjesmom i kolendama po starom dobrom običaju 24. i 31. prosinca.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist