Županija

[ŽELJE I OSVRTI] Načelnik Općine Konavle Božo Lasić: ‘Sve investicije koje smo započeli – privodimo kraju’

Jedan projekt koji je prošao ispod radara, koji je vrlo značajan, počeo se raditi 2022., a završit će se sljedeće 2023., jest uvođenje brzog interneta u Općini Konavle. Na ovom projektu se intenzivno radi i djelovat će kao bitan faktor za budućnost, gospodarstvo i razvoj turizma. Uvođenje brzog interneta započelo je od perifernih mjesta, Kune Konavoske, Molunta, Vitaljine, Đurinića pa sve do Cavtata. Projekt je započeo vrlo brzo, da se nismo ni nadali da će se tako brzo pokrenuti. Inače, imali smo solidnu godinu, dobru sezonu i dao Bog da se i u idućoj godini ponovi takav uspjeh.

Iako, moja procjena je da će godina koja slijedi možda biti teža nego ova. To je činjenica zbog globalne situacije koja vlada u svijetu, od rata u Ukrajini i jedne vrste recesije u koju su ušle pojedine zapadne države, koja će se vjerojatno pomalo odraziti i na nas. Općina Konavle primila je 7,5 milijuna beskamatnog kredita od države, što nas je spasilo u krizi i to moramo istaknuti. Isto tako, prestrašili smo se kada su cijene energenata od 8. mjeseca znatno porasle, što bi značilo da bi nam struja trebala skočiti s milijun kuna na četiri do pet milijuna kuna. Na sreću, država je do konca 3. mjeseca zamrzla cijene pa ćemo ovu zimu lakše prebroditi.

Sve investicije u Općini Konavle koje smo započeli, ujedno i privodimo kraju – Vatrogasni dom Gruda i kanalizacija u Moluntu se završavaju. Županijska lučka uprava je započela izgradnju i sanaciju rive u Cavtatu. Nastavlja se izgradnja ceste od Dubravke do Debeloga Brijega, investicija koja nam je itekako važna. Načelno možemo biti zadovoljni ovom godinom. Projekti koji bi se istaknuli za sljedeću godinu zasigurno je izgradnja Osnovne škole u Cavtatu, dobivanje građevinske dozvole, raspisivanje natječaja i početak radova na školi. To nam je želja, mogao bih reći i opsesivna želja. Od ostalih projekata izdvojio bih gradnju vrtića na Grudi, dok u Čilipima i Cavtatu uskoro dobivamo građevinsku dozvolu. Niz je projekata za sljedeću 2023. koje će trebati uskladiti s financijama.

Pročitajte još

Sutra će doći do izmjena na Libertasovoj liniji 25

Dulist

Noć muzeja u Naroni – zanimljiv program za sve uzraste!

Dulist

DAVNO OBEĆANJE, LUDOM RADOVANJE 900 je zahtjeva, a izgradnje novih vezova nema na vidiku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija