Zanimljivosti

Zaustavite bacanje šuta kraj Omble!

Ekološke udruge iz Rijeke dubrovačke uputile su apel komunalnim institucijama Grada Dubrovnika zbog pojave iskrcaja šuta i glomaznog otpada na divljem odlagalištu prema Pobrežju.

Udruge Zeleni Forum i Zelena linija Eko-Fon javljaju kako se šut i glomazni otpad idalje iskrcavaju na divljen odlagalištu tik uz rijeku Omblu.
„Istinski dijelimo ogorčenost i zabrinutost  što će biti sa našom zaštićenom Rijekom dubrovačkom , posebno njezinom pitkom Omblom koju pijemo,  jer, iako je zaštićena od 16. prosinca 1964 godine, ona se sustavno uništava i uništava, a odgovorne institucije zatvaraju oči!“, ističe se u apelu eko udruga.

Eko aktivisti također ističu kako „iako se prošli mjesec  govorilo o nadzoru kamerama ,koje bi kontrolirale kamione koji nepropisno iskrcavaju šut pitamo se kako je bilo moguće da  veliki narančasti kamion u petak 09. prosinca u 9.30 nesmetano  iskrca šut  na ovom divljem  odlagalištu?“.
Kažu kako su to iskrcavanje šuta i sami vidjeli iz autobusa s druge strane rijeke, ali nisu uspjeli zabilježiti kamerom.

Iz eko-udruga Rijeke dubrovačke pitaju se hoće li konačno komunalne institucije Grada poraditi na ovom  divljem odlagalištu šuta i glomaznog otpada, kontrolirati ga  i sanirati.

„Što će se dogoditi kad se sav ovaj šut i otpad „sruči“ na ljetnikovac Bobali, Jadransku cestu i rijeku Omblu? Krajnje je vrijeme, malo fali, uputile su velike kiše“, ističu iz eko-udruga te zaključuju:
„Naša Rijeka dubrovačka je zaštićeni kraj stoga joj Prirodu ne uništavaj!“

Pročitajte još

CRTICE IZ MALE BRAĆE Fra Stipe Nosić o grobovima u sakristiji

Dulist

Na današnji dan prije 150 godina popisan Ugovor o osnivanju Domorodnog muzeja

Dulist

Što su sve najmlađi naučili na radionicama Zajednice tehničke kulture?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija