Zanimljivosti

Zaustavite bacanje šuta kraj Omble!

Zaustavite bacanje šuta kraj Omble!

Ekološke udruge iz Rijeke dubrovačke uputile su apel komunalnim institucijama Grada Dubrovnika zbog pojave iskrcaja šuta i glomaznog otpada na divljem odlagalištu prema Pobrežju.

Udruge Zeleni Forum i Zelena linija Eko-Fon javljaju kako se šut i glomazni otpad idalje iskrcavaju na divljen odlagalištu tik uz rijeku Omblu.
„Istinski dijelimo ogorčenost i zabrinutost  što će biti sa našom zaštićenom Rijekom dubrovačkom , posebno njezinom pitkom Omblom koju pijemo,  jer, iako je zaštićena od 16. prosinca 1964 godine, ona se sustavno uništava i uništava, a odgovorne institucije zatvaraju oči!“, ističe se u apelu eko udruga.

Eko aktivisti također ističu kako „iako se prošli mjesec  govorilo o nadzoru kamerama ,koje bi kontrolirale kamione koji nepropisno iskrcavaju šut pitamo se kako je bilo moguće da  veliki narančasti kamion u petak 09. prosinca u 9.30 nesmetano  iskrca šut  na ovom divljem  odlagalištu?“.
Kažu kako su to iskrcavanje šuta i sami vidjeli iz autobusa s druge strane rijeke, ali nisu uspjeli zabilježiti kamerom.

Iz eko-udruga Rijeke dubrovačke pitaju se hoće li konačno komunalne institucije Grada poraditi na ovom  divljem odlagalištu šuta i glomaznog otpada, kontrolirati ga  i sanirati.

„Što će se dogoditi kad se sav ovaj šut i otpad „sruči“ na ljetnikovac Bobali, Jadransku cestu i rijeku Omblu? Krajnje je vrijeme, malo fali, uputile su velike kiše“, ističu iz eko-udruga te zaključuju:
„Naša Rijeka dubrovačka je zaštićeni kraj stoga joj Prirodu ne uništavaj!“

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist