Zanimljivosti

Dubrovnik najtraženiji za Novu

Dubrovnik najtraženiji za Novu

Prodaja božićnih i novogodišnjih aranžmana ove je godine na prošlogodišnjoj razini, a najtraženije destinacije za proslavu Nove godine su Dubrovnik i Opatija u Hrvatskoj te London, Pariz i Beč u inozemstvu.

Rezultati istraživanja Udruge hrvatskih putničkih agencija također su pokazali kako će većina građana Božić provesti u Hrvatskoj te da više kupuju aranžmane za Novu godinu, nego za Božić.

Kada je u pitanju prodaja božićnih aranžmana, Hrvati većinom ostaju u Hrvatskoj, dok se samo mali broj njih odlučuje za destinacije poput Pariza i Londona. Turističke agencije ističu kako su cijene aranžmana na razini prošlogodišnjih, a najviše se traže hoteli s wellnessom i dodatnim sadržajima. U tom smislu, najveće zanimanje vlada za Opatiju i Split te Terme Čatež, Terme Olimia i Bled u Sloveniji.

Za proslavu Nove godine, kada su u pitanju europske destinacije, Hrvati najčešće odabiru London, Pariz, Beč, Prag i Budimpeštu. Onima koji su Novu godinu odlučili proslaviti u Hrvatskoj Opatija je prvi izbor, slijede Split i Dubrovnik, a povećan je i interes za doček Nove godine u Osijeku.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist