Koronavirus u Hrvatskoj

ZAŠTO NE MOGU RADITI IZA PONOĆI? ‘Noćni barovi još uvijek plaćaju najveću cijenu pandemije Covid 19’

Udruga Glas poduzetnika i Udruga noćnih klubova i barova smatraju kako je besmisleno nepopuštanje mjere zabrane rada noćnih klubova i barova iza ponoći.

-Naročito nakon što je gotovo cijela EU ukinula sva ograničenja za ugostiteljske objekte noćne vrste i u gotovo svim državama članicama EU noćni klubovi rade u unutarnjim prostorima bez vremenskih ograničenja, uz poštivanje epidemioloških mjera, Stožer RH o tome niti ne razmišlja! Valjda misleći da su noćni barovi i klubovi jedini krivi za nedovoljnu procijepljenost u RH ili za porast broja zaraženih, koji je vidljiv u svim zemljama, bez obzira jesu li u tim zemljama klubovi otvoreni jedan ili šest mjeseci – ističu.

U Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj i ostalim državama klubovi rade bez ograničenja u zatvorenim prostorima uz upotrebu COVID potvrda.

-Uostalom, možda bi takvo popuštanje mjera potaklo mlade da se cijepe. Klubovi u nama susjednim zemljama već su pola godine otvoreni bez ograničenja, većini naših sugrađana te države su na pola sata vožnje, a za odlazak u noćni provod preko granice nisu potrebni ni testovi ni COVID potvrde – navode.

-Zanemarujući ustavno pravo na rad, proglašava se djelatnost noćnih barova i disco klubova marginalnom, a nekoliko stotina vlasnika noćnih klubova i njihove obitelji marginalcima. Ne preostaje ništa drugo nego ponuditi ugostiteljske objekte u otkup Stožeru i Vladi RH, kako bi s tim kapitalom mogli pokrenuti nove poslove nevezano za noćno ugostiteljstvo, jer uz sve postojeće mjere očuvanja radnih mjesta i naknade fiksnih troškova, noćni ugostitelji ne mogu izbjeći zatvaranja i stečaj brojnih poslovnih subjekata. Također, treba napomenuti kako Udruga noćnih klubova i barova smatra kako svaki pojedinac mora preuzeti odgovornost za svoje zdravlje i zdravlje svoje obitelji. Zabranom rada noćnih klubova i barova, kako bi se zaštitile osobe koje se ne žele cijepiti, dovodite u pitanje svrhu samog cijepljenja, jer upravo je slogan “kad se većina cijepi vraćamo se normalnom životu” bio naša vodilja cijepljenju, a sama Vlada RH se hvali da je cijepljeno više od 50% odraslog stanovništva – kazali su.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija