Koronavirus u Hrvatskoj

ZAŠTO NE MOGU RADITI IZA PONOĆI? ‘Noćni barovi još uvijek plaćaju najveću cijenu pandemije Covid 19’

Udruga Glas poduzetnika i Udruga noćnih klubova i barova smatraju kako je besmisleno nepopuštanje mjere zabrane rada noćnih klubova i barova iza ponoći.

-Naročito nakon što je gotovo cijela EU ukinula sva ograničenja za ugostiteljske objekte noćne vrste i u gotovo svim državama članicama EU noćni klubovi rade u unutarnjim prostorima bez vremenskih ograničenja, uz poštivanje epidemioloških mjera, Stožer RH o tome niti ne razmišlja! Valjda misleći da su noćni barovi i klubovi jedini krivi za nedovoljnu procijepljenost u RH ili za porast broja zaraženih, koji je vidljiv u svim zemljama, bez obzira jesu li u tim zemljama klubovi otvoreni jedan ili šest mjeseci – ističu.

U Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj i ostalim državama klubovi rade bez ograničenja u zatvorenim prostorima uz upotrebu COVID potvrda.

-Uostalom, možda bi takvo popuštanje mjera potaklo mlade da se cijepe. Klubovi u nama susjednim zemljama već su pola godine otvoreni bez ograničenja, većini naših sugrađana te države su na pola sata vožnje, a za odlazak u noćni provod preko granice nisu potrebni ni testovi ni COVID potvrde – navode.

-Zanemarujući ustavno pravo na rad, proglašava se djelatnost noćnih barova i disco klubova marginalnom, a nekoliko stotina vlasnika noćnih klubova i njihove obitelji marginalcima. Ne preostaje ništa drugo nego ponuditi ugostiteljske objekte u otkup Stožeru i Vladi RH, kako bi s tim kapitalom mogli pokrenuti nove poslove nevezano za noćno ugostiteljstvo, jer uz sve postojeće mjere očuvanja radnih mjesta i naknade fiksnih troškova, noćni ugostitelji ne mogu izbjeći zatvaranja i stečaj brojnih poslovnih subjekata. Također, treba napomenuti kako Udruga noćnih klubova i barova smatra kako svaki pojedinac mora preuzeti odgovornost za svoje zdravlje i zdravlje svoje obitelji. Zabranom rada noćnih klubova i barova, kako bi se zaštitile osobe koje se ne žele cijepiti, dovodite u pitanje svrhu samog cijepljenja, jer upravo je slogan “kad se većina cijepi vraćamo se normalnom životu” bio naša vodilja cijepljenju, a sama Vlada RH se hvali da je cijepljeno više od 50% odraslog stanovništva – kazali su.

Pročitajte još

Hrvatska na novoj korona karti cijela u tamnocrvenoj zoni

Dulist

U Hrvatskoj više od 4100 novozaraženih, preminulo 26 osoba

Dulist

NEKI PRIMILI I TREĆU DOZU Red za cijepljenje u Studentskom domu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija