Crna kronika

ZAPOVJEDNIK SIMOVIĆ: ‘Bilo je jako opasno i komplicirano gasiti, vatrogasci će u Platu dežurati cijelu noć’

ZAPOVJEDNIK SIMOVIĆ: 'Bilo je jako opasno i komplicirano gasiti, vatrogasci će u Platu dežurati cijelu noć'

Požar je lokaliziran, ali nije u potpunosti ugašen. Situacija je bila jako složena jer smo morali doći do svakog dijela izvora koji je izdimljavao, a vuna i kabeli jako puno izdimljavaju – rekao je za DuList županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović dodavši kako se nada kako će požarište brzo biti sanirano.

-Samo gašenje bilo je otežano jer smo vršili pretragu terena kako bismo spasili ljudske živote. Nakon dojave kolega iz hidroelektrane kako su njihova tri kolege bili unutra tada smo paralelno gasili i tražili. Ljudski život je nemjerljiv sa svakom materijalnom štetom – istaknuo je Simović i naglasio kako vatrogasci u Platu ostaju cijelu noć te će se sutra tijekom dana po potrebi priključiti i potrazi na moru.

Na naše pitanje koliko je opasno i komplicirano bilo gasiti unutar hidroelektrane Simović je naglasio kako je bilo jako opasno gasiti dok je sve pod naponom.

-Ipak, trudili smo se u svemu odraditi svoj posao i spasiti ljudske živote.  Našli smo njihovu opremu, ali nismo našli njih – rekao je zapovjednik Simović.

Pročitajte još

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist

Vozio pijan i bez važeće vozačke dozvole

Dulist

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist