Crna kronika

Pavličević rekonstruirao pokušaj bijega od vatre i dima trojice radnika HE

Pavličević rekonstruirao pokušaj bijega od vatre i dima trojice radnika HE

Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević u obraćanju medijima rekonstruirao je pokušaj bijega trojice radnika HE od dima i vatre nakon požara u hidroelektrani u Platu.

-Ronioci JVP Dubrovački vatrogasci preronili su dio kanala dugog 500 metara i negdje na njegovoj sredini pronašli su beživotno tijelo. Sve ukazuje na to da su se radnici pokušali spasiti plivanjem kroz odvodni kanal jer kada su žurne službe došle do mogućeg centra požara, pošto su pregledali glavni dio hidrocentrale gdje se nalaze generatori, došli su do prostorije gdje su utvrdili da se na podu nalazi odjeća. To ukazuje da su bježeći od vatrene stihije i dima ovi radnici potražili spas u vodi – rekao je načelnik Pavličević dodavši kako im noć otežava potragu, ali da je na moru još uvijek policijsko plovilo koje nastavlja potragu.

Po pitanju zaštitne opreme koju su radnici, kako je utvrđeno, imali na sebi, načelnik policije je rekao kako im  ona može pomoći određeno vrijeme i štititi ih.

-Ali, s obzirom da se sve to dogodilo u zatvorenom prostoru gdje je koncentracija plinova i dima bila tolika da definitivno nisu mogli dulji vremenski period, tj. više od sat ili dva s tom opremom u zatvorenom prostoru – zaključio je načelnik Pavličević.

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist