Crna kronika

TRAGEDIJA U HE Najmlađi unesrećeni u Platu je 33-godišnjak, najstarijem 47 godina

TRAGEDIJA U HE Najmlađi unesrećeni u Platu je 33-godišnjak, najstarijem 47 godina

Policija, vatrogasci i ronioci još uvijek neumorno tragaju za dvojicom preostalih unesrećenih u tragediji koja se dogodila u Hidroelektrani u Platu.

Nažalost, oko 14 sata, kako je DuList već pisao, pronađeno je beživotno tijelo jednog od trojice radnika za kojima se tragalo.

Najmlađi među njima je 33-godišnjak, drugi je pak 35-godišnjak te najstariji 47-godišnjak.

Iako vrijeme ne daje nadu da će ishod potrage biti pozitivan, kako nam je večeras potvrdio načelnik policije Ivan Pavličević, očekuje se dolazak specijalne jedinice ronilaca iz Splita kao i Odjela kriminalističkih vještaka iz Centra za kriminalističko vještačenje Ivan Vučetić.

Potraga ronioca i policijskog broda koji je u akvatoriju Plata će se nastaviti tijekom cijele noći, nesprestano se pune boce s kisikom za ronioce, a najkasnije u 5 sati sutra ujutro krenulo bi se s potragom ukoliko večerašnja akcija ne bude okončana.

Osim pojačanja iz Splita i Zagreba, očekuje se i dolazak tima kao i dijela uprave HEP-a.

Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske nešto iza 18 sati obratio se medijima ispred platske hidroelektrane.

-Novih informacija nažalost nemamo, još uvijek ne možemo potvrditi da je do požara došlo zbog eksplozije. Očevid će se moći izvršiti tek kada bude sanirano požarište u cijelosti i u potpunosti izdimljen prostor u kojemu se požar dogodio. U ovome trenutku pristigla je specijalna policija iz Splita i moguće je da će već večeras napraviti zaron kada se svi uvjeti za to ispune kako bi pretražili odvodni kanal i vidjeli ima li unutra žrtava – rekao je u obraćanju načelnik Pavličević.

Pročitajte još

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

TUŽAN DAN U DUBROVNIKU Preminuo i Antun Tonći Matković

Dulist

OSTAJE TUGA I PRAZNINA Preminuo Draško Milojević

Dulist