Zanimljivosti

ZANIMLJIV IZLET Školarci s Montovjerne proučavali prirodu rijeke Omble

U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika te Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, a u suradnji s ACI Marinom Dubrovnik te tvrtkom Sunsail koja je omogućila besplatnu vožnju brodom, u srijedu se održao edukativni izlet za učenike trećeg razreda osnovne škole Montovjerna.

Uz predstavu ‘Vilinska špilja’ koju su učenici izveli u Franjevačkom samostanu u Rožatu, slijedila je edukativna vožnja rijekom Omblom, tijekom koje su djelatnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije upoznali učenike s geomorfološkim i prirodnim značajkama ovog zaštićenog krajobraza, ljetnikovcima dubrovačke vlastele, zaštićenim vrstama, špiljskom sustavu koji zbog velikog broja endemičnih životinjskih vrsta predstavlja jedno od najvažnijih područja za bioraznolikost podzemlja u Hrvatskoj i šire.

Jedna od zanimljivosti za učenike je i tršćak na otočiću Blato, a ujedno i razlog što na Ombli još uvijek možemo vidjeti različite ptice močvarice te druge životinjske vrste vezane za ovaj tip staništa.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Dubrovnik dobio prvu tiskaru

Dulist

Sveta Kate kokošica, mjesec dana do Božića!

Dulist

ADVENT U PLOČAMA Koncerti Škugora, Spalata i Stavrosa, brojne predstave i radionice za sve generacije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija