Koronavirus u Hrvatskoj

Zabranjena sportska okupljanja i treninzi u Konavlima

Zabranjena sportska okupljanja i treninzi u Konavlima

Stožer Civilne zaštite Općine Konavle donio je u srijedu Odluku da se na području Općine Konavle zabranjuju sva sportska okupljanja i treninzi na otvorenom i u zatvorenim prostorima. Odluka se, navode, donosi zbog vrlo loše epidemiološke slike na području Konavala i zbog zaštite stanovništva od daljnjeg širenja virusa COVID-19.

-Stupa na snagu odmah i vrijedi do 1. ožujka 2021. – ističu.

Online nastava
Podsjetimo, osnovne i srednje škole u Dubrovniku, Konavlima i Župi dubrovačkoj od četvrtka 25. veljače prelaze na online nastavu, sve do ponedjeljka 8. ožujka. Preporuka je to Dubrovačko-neretvanske županije objavljena ove srijede, a zbog pogoršanja epidemiološke situacije. Iz nje su izuzeti završni razredi srednjih škola u navedenim jedinicama lokalne samouprave.

Nove epidemiološke mjere unutar Općine Konavle privremeno su zatvorile i muzejske jedinice Muzeja i galerija Konavala za posjetitelje. Od početka pandemije ovo je prvi put da su konavoski muzeji zatvorili svoja vrata. Ostaju zatvoreni za posjetitelje do nedjelje, 28. veljače 2021. godine.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 88 novih slučajeva zaraze koronavirusom (26 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 39 osoba iz Konavala, 31 iz Dubrovnika, 15 iz Župe dubrovačke, jednoj iz Ploča te dvije koje nemaju prebivalište na području naše županije. Ukupno je zaraženo 39 muških i 49 ženskih osoba, a 63 osobe imaju utvrđenu epidemiološku vezu. Preminula je jedna muška osoba iz Konavala (rođ. 1957.) i jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ. 1925.).

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist