Koronavirus u Hrvatskoj

ZA SVAKU OSUDU! Pemo u Solitudu oglušio se na preporuku o dezinfekciji i nastavio raditi

pemo solitudo 2

Uprava trgovačkog lanca Pemo odbila je preporuku Županijskog zavoda za javno zdravstvo te umjesto da je zatvorila trgovinu, ona je danas nastavila s radom. Riječ je o trgovini u Solitudu u kojoj je radila jedna od novozaraženih djelatnica s područja doline Neretve. Nakon pozitivnog nalaza jedne od zaposlenica epidemiološka je služba izdala mjeru o privremenom zatvaranju i dezinfekciji trgovine.

Trgovina u Solitudu je danas bila otvorena te će dezinfekcija biti obavljena nakon završetka radnog vremena. Tu informaciju potvrdio nam je Ante Krmek, iz tvrtke ‘Krmek’ angažirane za dezinfekciju prostora.

Njega su naime kontaktirali iz tvrtke Pemo te ugovorili da se posao dezinfekcije obavi na kraju radnog dana. Ante Krmek nam je rekao kako bi bilo logično da se trgovina zatvorila odmah te da se nije čekao kraj radnog vremena za dezinfekciju prostora. Nakon što njegovi djelatnici obave posao, zapisnik će dostaviti županijskoj epidemiološkoj službi.

Ovaj potez, u situaciji zaraze koronavirusom, apsolutno je neshvatljiv budući da se u opasnost dovodi na stotine naših sugrađana koji svakodnevno kupuju u toj trgovini.

DuList je Županijskom kriznom stožeru poslao upit jesu li predviđene kazne ili svojevrsne sankcije za nepridržavanje epidemioloških preporuka.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist