Zanimljivosti

Wi-Fi slavi 15. rođendan!

wi-fi-logo

Prije 15 godina 3Com, Aironet (sada Cisco), Harris Semiconductor (sada Intersil), Lucent (sada Alcatel-Lucent), Nokia i Symbol Technologies (sada Motorola) osnovali su Wi-Fi Alliance u cilju promoviranja i širenja ovog bežičnog standarda. Danas se u ovom društvu nalazi gotovo 650 kompanija.

Dotad neviđena jednostavnost korištenja učinila je Wi-Fi jednom od najuspješnijih tehnologija današnjice. U priopćenju povodom svog jubileja članovi Alliancea istaknuli su da dosad preko 22000 proizvoda nosi njihov certifikat (preko 4000 telefona i tableta, 3500 TV-uređaja itd.). Procjenjuje se da je tijekom 2013. prodano više od dvije milijarde Wi-Fi uređaja, a očekuje se da će do 2020. ta brojka prijeći četiri milijarde. Posljednji podaci govore da oko 25% kućanstava širom svijeta koristi nekakav uređaj koji posjeduje Wi-Fi.

Wi-Fi Alliance najavljuje uzbudljivu budućnost, kao i planove koji uključuju ključne elemente za nove segmente i aplikacije: na primer WiGig CERTIFIED, koji će uvesti mogućnost spajanja na 60GHz u 2016. godini. Wi-Fi će nove tipove uređaja povezivati jedne s drugima, kao i s internetom, a sve je šira primjena tehnologije u Smart Home okruženjima, pametnim automobilima, kontrolnim mrežama i drugim sustavima. Nadogradnja na Wi-Fi CERTIFIED ac, trenutno najnapredniji dostupni Wi-Fi, očekuje se tijekom 2015. godine.

Izvor:Guru3D.com

izona.geek.hr

Pročitajte još

OPUZENSKI OSNOVNOŠKOLCI U KUĆI BUKOVAC Učili o Vlahu Bukovcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1567. Umro Marin Držić

Dulist

[VIDEO] MLADI IZUMITELJI Andro i Niko Stanoš od smeća napravili tenk na daljinsko upravljanje

Dulist