Zanimljivosti

VRIJEME ZA ĐIR Evo kakva nas prognoza očekuje…

VRIJEME ZA ĐIR Evo kakva nas prognoza očekuje...

Iz današnjem dnevnog izvješća Županijskog centra 112 izdvajamo vremenske prilike, od kojih je najčešća bura, u skladu s prvim danima jeseni, koji su nas dočekali sunčani i idealni za đir! 

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana mjestimice udari bure od 30-40 čvorova, tijekom jutra će oslabiti, samo će u noći na krajnjem jugu Jadrana ponovo kratkotrajno pojačati.

STANJE
Nad Jadranom se sa sjevera pruža anticiklonalni greben.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA PRVIH 12 SATI
Bura 6-16, na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana do 22 čvorova, tijekom jutra će oslabiti, a zatim okrenuti na sjeverozapadni vjetar 4-12, na srednjem i južnom Jadranu do 16, a na kranjem jugu i do 20 čvorova. More 2-3, još u početku na otvorenome južnog i dijela srednjeg Jadrana moguće 3-4, već ujutro na sjevernom Jadranu u smirivanju na 1-2. Vidljivost 20 km. Pretežno vedro. Temperatura zraka bez veće promjene.

VREMENSKA PROGNOZA ZA DALJNJIH 12 SATI
Pretežno vedro. Slab, na srednjem i južnom do umjeren, na krajnjem jugu Jadrana i umjereno jak sjeverozapadni vjetar, postupno će oslabiti, a tijekom noći uglavnom tiho ili slaba, na južnom umjerena, na kranjem jugu Jadrana kratkotrajno i umjereno jaka bura. More malo, na južnom, još u početku i na srednjem umjereno valovito.

Pročitajte još

‘PUTEVIMA BOKELJSKIH HRVATA’ Bogata tradicija, ljepota narodnih običaja i velike emocije

Dulist

POSJET DEŠI Učenicima predstavljena bogata tradicionalna kulinarska baština

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist