Zanimljivosti

Proslavljen deseti rođendan udruge Slatki život

Proslavljen deseti rođendan udruge Slatki život

Ove subote, 27. rujna 2014. godine u jutarnjim satima Udruga Slatki život organizirala je redovnu Skupštinu udruge i time su obilježili deset godina postojanja.

– U radnom dijelu usvojili smo izvješća za prethodno razdoblje, izabrali tijela uprave i plan rada za naredno razdoblje. Prezentacijom slika prisjetili smo se svih naših lijepih i radosnih zajedničkih trenutaka provedenih u prethodnih 10 godina. Djeca su imala svoj program na plaži, a adrenalin je podignulo glisiranje po uzburkanom moru. Nakon ugodno provedenog vremena, u restoranu je nastavljena proslava rođendana, a na jelovniku je bila ukusno pripremljena hrana i rođendanska torta. Dubrovačka televizija je snimila emisiju o radu Udruge i pratila tijek događanja – kažu iz Udruge.

Proslava i program su trajali dobrih pet sati. Djeca su se zajedno sa svojim roditeljima međusobno družila izmjenjujući iskustva u borbi protiv dijabetesa. Ponosni su, kažu, na ovo proteklo desetogodišnje razdoblje u kojem su uspjeli nizom akcija ukazati na potrebe naše djece i poboljšati kvalitetu liječenja u Općoj bolnici Dubrovnik.

Dobrotvoran rad Udruge usmjeren je i na podršku i informiranje djece i roditelja, a ukupno broje 114 članova. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji postoji 50-tak djece koja boluju od šećerne bolesti, a primjetan je porast broja djece tijekom posljednjih godina. Ako se nastave postojeći trendovi, ova brojka će i dalje rasti.

– Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli i omogućili provođenje ciljeva i uspješan rad u proteklom vemenu. Najavljujemo nastavak aktivnosti za Svjetski dan šećerne bolesti 14. studenog – kažu iz udruge.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1567. Umro Marin Držić

Dulist

[VIDEO] MLADI IZUMITELJI Andro i Niko Stanoš od smeća napravili tenk na daljinsko upravljanje

Dulist

KONZUMACIJA MESA KOD HRVATA Puno ih voli pršut, kulen, teletinu i janjetinu, ali ne mogu ih priuštiti

Dulist