Zanimljivosti

U utorak skupština udruge ‘Mare nostrum’ u Lapadu

Atlantska

MARE NOSTRUM, Udruga hrvatskih poslodavaca-brodara u međunarodnoj plovidbi održat će u utorak, 30. rujna 2014., s početkom u 9.30 sati u Dubrovniku, u Hotelu Lapad, svoju 65. sjednicu Skupštine.

Mare nostrum okuplja najznačajnije hrvatske brodare: Atlantsku plovidbu, Tankersku plovidbu, Uljanik Plovidbu, Jadroplov, Jadroliniju, Brodospas, Jadranski pomorski servis, Rapsku plovidbu, Splitsku plovidbu i Brodosplit- Plovidbu, čija ukupna tonaža iznosi 1,7 mil GT, te zapošljavaju oko 1500 pomoraca.

Na sjednici će se, između ostalog, raspravljati o nacrtu prijedloga izmjena i dopuna Pomorskog zakonika, u dijelu poreza po tonaži i upisu brodova te programu za ukrcaj vježbenika, koji je izradio Mare nostrum i koji će biti predložen nadležnom ministarstvu na donošenje. Uz to, raspravljat će se i o aktualnostima u radu tijela Europske unije relevantnim za brodarstvo te predstojećoj sjednici Odbora za zaštitu okoliša Međunarodne pomorske organizacije (IMO).

Skupštinu Mare nostruma čine predsjednici uprava ili direktori svih brodarskih kompanija-članica Udruge, a u radu Skupštine sudjelovat će i predstavnici Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture (zamjenik ministra, g. Zdenko Antešič i pomoćnik ministra g. Igor Butorac, ravnatelj Hrvatskog registra brodova g. Zlatko Zulim te g. Patrick Verhoeven, glavni tajnik European Community Shipowners’ Association (ECSA), čijem članstvu Mare nostarum pristupa s 1. siječnja 2015. godine.

Pročitajte još

FRANO MAŠKOVIĆ DANAS SLAVI Mačak sretan rođendan!

Dulist

SVE VEĆA ROBOTIZACIJA PROIZVODNJE Što to znači za vrijedne ljudske ruke?

Dulist

ANTE CURAĆ Rekvijem za žrnovske petraleze

Dulist