Županija

VRIJEDNOST 6 MILIJUNA KUNA Ministrica Tramišak uručila 20 ugovora predstavnicima gradova i općina

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak uručila je ugovore o sufinanciranju 20 projekata ukupne vrijednosti gotovo šest milijuna kuna predstavnicima jedinica lokalne samouprave Dubrovačko-neretvanske županije ovog ponedjeljka u Gradskoj vijećnici Grada Dubrovnika.

Najveći dio ugovora, njih 12, otpada na Program razvoja otoka, dok se ostatak odnosi na Program podrške brdsko-planinskim područjima, Program održivog razvoja lokalne zajednice i Program podrške regionalnom razvoju.

Tramišak je gradonačelniku Matu Frankoviću uručila ugovor o sufinanciranju projekta ‘Adaptacija i sanacija – energetska obnova zgrade Doma kulture na otoku Koločepu’. Ministarstvo je u sklopu Programa razvoja otoka u 2021. godini Gradu Dubrovniku za navedeni projekt odobrilo iznos od 400 tisuća kuna.

Projektom ‘Adaptacija i sanacija – energetska obnova zgrade Doma kulture na otoku Koločepu’ osigurat će se polivalentan javno-društveni prostor za provedbu raznih društvenih aktivnosti s ciljem poboljšanja kvalitete života na otoku na kojemu ne postoje slični sadržaji za lokalno stanovništvo. Nastavak je to brojnih ulaganja u Elafite, kako bi se poboljšao i izjednačio položaj svih stanovnika Grada Dubrovnika.

Predviđena je adaptacija unutarnjeg prostora te radovi na vanjskoj ovojnici zgrade: toplinska izolacija vanjskih zidova grijanog dijela, toplinska izolacija krovne konstrukcije, izvedba slojeva plivajućeg poda i zamjena postojeće vanjske stolarije novom PVC stolarijom. Osim toga ugradit će se dizalica topline zrak-voda, dok će se postojeća rasvjeta zamijeniti novom energetski učinkovitijom. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.381.481,88 kuna s PDV-om.

U sklopu Programa razvoja otoka Dubrovačko-neretvanskoj županiji uručen je ugovor o sufinanciranju energetske obnove Ambulante Trpanj. Od ostalih ugovora o sufinanciranju u sklopu ovog programa, Općini Ston uručen je ugovor za uređenje i opremanje parkirališta Ponta, Općini Janjina ugovor za uređenje sjevernog dijela rive u Sreseru, Općini Trpanj ugovor za nabavu pametnih spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, Općini Orebić za Trg Viganj – Trg Tihomira Antunovića, Općini Mljet za izgradnju kapelice s mrtvačnicom na groblju ‘Sladin Gradac’ (Goveđari, IV. završna faza), Općini Lastovo za rekonstrukciju i obnovu prometnica (nerazvrstanih cesta) na području Lastova, Gradu Korčuli za uređenje Trga Postrana-Žrnovo, Općini Smokvica za uređenje nerazvrstanih cesta na području Općine Smokvica, Općini Blato za sanaciju krovišta Doma kulture u Blatu te Općini Vela Luka za uređenje šetnice na trasama već postavljenih gravitacijskih kolektora u centu Vela Luke – faza 2.
U sklopu Programa brdsko planinskim područjima Općini Dubrovačko primorje uručen je ugovor za sufinanciranje nerazvrstanih cesta u naseljima općine.
U sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice uručeni su ugovori o sufinanciranju Općini Zažablje za projekt Centra aktivnosti mladih u zajednici – faza 3, Općini Pojezerje za izgradnju društvenog doma u naselju Kobiljača, Općini Janjina za uređenje i rekonstrukciju prometnih površina i ulica te Općini Kula Norinska za projekt modernizacije javne rasvjete.
U sklopu programa podrške regionalnom razvoju dodijeleni su govori za sufinanciranje projekata rekonstrukcije gradske tržnice u Metkoviću, obnove OŠ Stjepana Radića u Metkoviću i rekonstrukciju nerazvrstane ceste na području Opuzena.

Pročitajte još

Županiji ‘petica’ za proračunsku transparentnost

Dulist

Dobroslavić izabran za potpredsjednika Odbora regija iz redova nacionalnih izaslanstava

Dulist

Ponavlja se natječaj za izbor direktora županijskog TZ-a, kandidati nisu dobili potrebnu većinu glasova

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija