Županija

KORAK BLIŽE BRZOJ CESTI U Župi u planu prometni projekti vrijedni preko 14 milijuna kuna

Hrvatske ceste na traženje načelnika Općine Župa dubrovačka Silvija Nardellija u plan nabave za ovu godinu uvrstile su niz vrijednih projekata ulaganja u državne ceste na području Župe, a u vrijednosti preko 14 milijuna kuna. Tim povodom načelnik Nardelli i njegov zamjenik Mirko Maslać održali radni sastanak s predsjednikom uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem. Sastanku su nazočili Ivica Tutman i Zlatko Bender iz Hrvatskih cesta.
Sukladno navedenom programu planirana je izrada nogostupa na lokaciji Mlini (Trgovište) kao i dionica Popolica Trgovište. Također, planirana je izrada pješačke staze na lokaciji Zavrelje prema ulazu Hotel Astarea, a unutar čega je rekonstrukcija spoja nerazvrstane ceste i D8. Planirana je izrada nogostupa na dionici uz D8 u naselju Plat , kao i uređenje autobusnog stajališta s pješačkim prijelazom i prometnom signalizacijom u naselju Soline. Program obuhvaća i sanaciju klizišta Soline (Kozarina).
Općina Župa pripremila je natječajnu dokumentaciju za veći dio projekata koji će vrlo skoro biti predani Hrvatskim cestama te će se raspisati natječaj sukladno Zakonu o javnoj nabavi. Josip Škorić istaknuo je iznimno dobru suradnju s Općinom Župa dubrovačka kroz koju se zajedničkom angažmanu pristupilo rješavanju svih opasnih dionica kroz mjesto. Važnost je tim veća što ova cesta nema alternative u jedini spoj na dionici između zračne luke i Grada Dubrovnik a u potezu od Grada Dubrovnika do zračne luke. Nardelli se zahvalio na svim ulaganjima od strane Hrvatskih cesta kako bi se do konačnog rješavanja brze ceste, osigurao što sigurniji i kvalitetniji promet kroz Župu.
Ovom prigodom zajednički se obišlo gradilište na raskrižju Srebreno. Nardelli je izrazio zadovoljstvo što su u konačnici završeni radovi na spomenutom raskrižju odnosno na spoju s Ulicom Bruna Bušića , međutim nije zadovoljan samim tehničkim rješenjem. Naime ovaj spoj će omogućiti kolni promet samo za osobna vozila , ali isti neće biti pušten u promet dok se ne rekonstruira Ulica Bruna Bušića . Također najavio je zajednički sastanak sa stanarima kako bi se u cijelosti usuglasio režim prometa.

Pročitajte još

Značajni projekti lučke infrastrukture pri kraju

Dulist

Najveća škola u županiji nastavlja jednosmjenski rad

Dulist

SASTANAK NA PELJEŠCU Vučković najavila potpore za vinare

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija