Županija

KORAK BLIŽE BRZOJ CESTI U Župi u planu prometni projekti vrijedni preko 14 milijuna kuna

KORAK BLIŽE BRZOJ CESTI U Župi u planu prometni projekti vrijedni preko 14 milijuna kuna

Hrvatske ceste na traženje načelnika Općine Župa dubrovačka Silvija Nardellija u plan nabave za ovu godinu uvrstile su niz vrijednih projekata ulaganja u državne ceste na području Župe, a u vrijednosti preko 14 milijuna kuna. Tim povodom načelnik Nardelli i njegov zamjenik Mirko Maslać održali radni sastanak s predsjednikom uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem. Sastanku su nazočili Ivica Tutman i Zlatko Bender iz Hrvatskih cesta.
Sukladno navedenom programu planirana je izrada nogostupa na lokaciji Mlini (Trgovište) kao i dionica Popolica Trgovište. Također, planirana je izrada pješačke staze na lokaciji Zavrelje prema ulazu Hotel Astarea, a unutar čega je rekonstrukcija spoja nerazvrstane ceste i D8. Planirana je izrada nogostupa na dionici uz D8 u naselju Plat , kao i uređenje autobusnog stajališta s pješačkim prijelazom i prometnom signalizacijom u naselju Soline. Program obuhvaća i sanaciju klizišta Soline (Kozarina).
Općina Župa pripremila je natječajnu dokumentaciju za veći dio projekata koji će vrlo skoro biti predani Hrvatskim cestama te će se raspisati natječaj sukladno Zakonu o javnoj nabavi. Josip Škorić istaknuo je iznimno dobru suradnju s Općinom Župa dubrovačka kroz koju se zajedničkom angažmanu pristupilo rješavanju svih opasnih dionica kroz mjesto. Važnost je tim veća što ova cesta nema alternative u jedini spoj na dionici između zračne luke i Grada Dubrovnik a u potezu od Grada Dubrovnika do zračne luke. Nardelli se zahvalio na svim ulaganjima od strane Hrvatskih cesta kako bi se do konačnog rješavanja brze ceste, osigurao što sigurniji i kvalitetniji promet kroz Župu.
Ovom prigodom zajednički se obišlo gradilište na raskrižju Srebreno. Nardelli je izrazio zadovoljstvo što su u konačnici završeni radovi na spomenutom raskrižju odnosno na spoju s Ulicom Bruna Bušića , međutim nije zadovoljan samim tehničkim rješenjem. Naime ovaj spoj će omogućiti kolni promet samo za osobna vozila , ali isti neće biti pušten u promet dok se ne rekonstruira Ulica Bruna Bušića . Također najavio je zajednički sastanak sa stanarima kako bi se u cijelosti usuglasio režim prometa.

Pročitajte još

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist