Županija

VRIJEDAN 25 MILIJUNA KUNA Stečeni uvjeti za tehnički pregled projekta GLOG

U sklopu projekta GLOG zaprimljena je 27 privremena situacija za radove izvršene po projektu te su stečeni uvjeti za podnošenje zahtjeva za tehnički pregled, a nakon toga krenut će se u procese javne nabave za stručno upravljanje.

Predmetno pilot područje Glog sastavni je dio sustava navodnjavanja Donja Neretva i nalazi se u neposrednoj blizini ušća Neretve. Smješteno je u lijevom zaobalju Neretve i obuhvaća bruto površinu od 374 ha odnosno 310 ha neto obradivih površina koja obrađuju obiteljska poljoprivredna gospodarstva.
Planirani sustav za navodnjavanje zamišljen je kao tlačni sustav crpne stanice i cjevovoda na površini obuhvata, a projektom će se izgraditi sljedeći objekti:

1. Crpna stanica Glog

2. Dovodni cjevovodi od nove crpne stanice do distribucijske mreže duljine 270 m i
rekonstrukcija postojećeg pristupnog puta duljine 259 m

3. Distribucijski sustav zatvorenih tlačnih cjevovoda ukupne duljine 18.410 m.

Vrijednost projekta je više od 25 milijuna kuna.

Osim GLOG-a u uznapredovaloj pripremi je predio Koševo-Vrbovci. Osim ove dvije komponente u sklopu ovog projekta sprječavanja zaslanjenja tla izgradit će se i brana na Neretvi koja će osigurati slatku vodu u gornjem toku Neretve. Ukupna vrijednost projekta je više od 70 milijuna eura.

Pročitajte još

VLADA USVOJILA ODLUKU Općina Konavle postala vlasnik Poduzetničke zone u Čilipima

Dulist

Počinje izgradnja kanalizacije za Čibaču i Poslovnu zonu

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ Prevlaka je hrvatski teritorij i o tome nema pregovora

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija