Županija

Osigurana bespovratna EU sredstva za mobilno reciklažno dvorište u Župi

Osigurana bespovratna EU sredstva za mobilno reciklažno dvorište u Župi

Osigurana su bespovratna EU sredstva za mobilno reciklažno dvorište u Župi dubrovačkoj. Kako navode iz Općine Župa dubrovačka nakon prijave na otvoreni poziv Uspostava reciklažnih dvorišta, projektni prijedlog ‘Nabava mobilnog reciklažnog dvorišta za Općinu Župu dubrovačku’ uspješno je prošao provjeru prihvatljivosti projekta i aktivnosti te ocjenu kvalitete koju je provelo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja te provjeru prihvatljivosti izdataka koju je proveo Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Povjerenstvo je ocijenilo da predmetni projektni prijedlog ispunjava sve kriterije prihvatljivosti za sufinanciranje EU sredstvima te se uskoro očekuje i donošenje Odluke o financiranju.
Iz općine podsjećaju kako su nakon zaključka Općinskog vijeća, osigurana financijska sredstva za kupnju zemljišta potrebnog za realizaciju projekta izgradnje reciklažnog dvorišta u naselju Čibača. Kroz postupak izrade Izmjene i dopune Prostornog Plana, koji je u tijeku, točno će se definirati zone te uvjeti i način gradnje reciklažnog dvorišta, nakon čega se planira izrada projektne dokumentacije te ishođenje građevinske dozvole.
Kako bi se cjelokupnom stanovništvu s područja Općine osigurala usluga zbrinjavanja posebnih vrsta otpada do izgradnje reciklažnog dvorišta, Općina Župa dubrovačka planira bespovratnim EU sredstvima nabavu mobilnog reciklažnog dvorišta koje će ostati na raspolaganju stanovništvu udaljenih naselja i nakon stavljanja u funkciju novoizgrađenog reciklažnog dvorišta.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist