Politika

Vlahušić pita: Zašto Sanitat od zarade ne gradi garaže?

sanitat parking

Sanitat bi od zarade koja na godišnjoj razini iznosi 2,5 milijuna eura trebao graditi garaže i nova parkirna mjesta. Mišljenja je nezavisni vijećnik Andro Vlahušić. Rekao je to tijekom rasprave o prihvaćanju teksta Ugovora o ustupanju javnih parkirališnih površina za pružanje usluge parkiranja društvu Sanitat Dubrovnik d.o.o. u 2024. godini.
-Mi Sanitatu dajemo za 250 tisuća eura najam javnih gradskih površina, a Sanitat je u prošloj godini zaradio 18,5 milijuna kuna što je 2,5 milijuna eura. Dajemo mu površine, a oni to naplate 10 puta skuplje. Javna je ustanova, gradsko vlasništvo… ali treba donijeti odluku da na godišnjoj razini Sanitat od 2,5 milijuna eura uloži 500 tisuća eura u garaže i parkirališna mjesta bez Grada Dubrovnika – smatra Vlahušić. Replicirao mu je Marko Potrebica koji je rekao kako se pita je li to govori isti Andro Vlahušić koji je bio gradonačelnik. Podsjetio ga je kako je govorio da će se Sanitat upropastiti s cijenom od 65 kuna za PPK za građane.
-I sad par godina poslije kažete da smo s ovih 65 kuna ostvarili ekstra profit za Sanitat, a ovaj model parkiranja nema nigdje u Hrvatskoj. I to savršeno funkcionira. I osigurali smo sredstva da Sanitat može ulagati i vi biste sad njima digli te novce – rekao je Potrebica.
Za riječ se javio i Pero Vićan, inače predsjednik NO Sanitata. Posjetio je kako je 90 posto garaža postalo apartmanima i poslovnim prostorima. Rekao je kako je cijena koju plaćaju građani mala.
-Neću govoriti što je nova uprava zatekla u Sanitatu – rekao je dalje te istaknuo kako na čelu uprave nije bila poštenija, čestitija i radišnija osoba.
-Zatekla je neurednu građevinsku dozvolu za placu u Gružu. Ljudi dolaze, često me zovu, Sanitat tamo nema prostora – rekao je dalje te spomenuo novu garažu iza OTP banke.
-Placa će biti gotova i to što netko govori, neka vam gradonačelnik pokaže kako se ona vrti. Bili su u nekoliko navrata u radionicama gdje se to radi. To će biti lijepo. Koliko to košta, svaki dinar, svaku lipu koju je Uprava ili NO uzeo moja djeca u lijekovima popili, a vi samo mislite d će Vićan na placi uzeti pare. Ma je.. mi se više za pare – rekao je te zaradio drugu opomenu.

 

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist

Što je u imovinskoj kartici prijavila saborska zastupnica Viktorija Knežević?

Dulist