Politika

VLAHUŠIĆ O NOVOJ DVORANI U GOSPINOM POLJU ‘Preostaje nam jedino vjerovati u manu s neba’

Sve pratimo u ritmu kakvog smo zacrtali. Nakon ishođenja građevinske dozvole preostaje nam samo financiranje – rekao je vijećnicima gradonačelnik Mato Franković tijekom rasprave o usvajanju Detaljnog plana uređenja Sportsko rekreacijskog parka Gospino polje. Upravo je usvajanje ovog DPU-a važan korak ka realizaciji izgradnje nove multifunkcionalne dvorane.

Kako je istaknuo Ivan Kapović, izrađivač izmjena DPU-a ispred tvrtke Akteracija, rekao je kako je bilo potrebno osigurati i više kolnih pristupa.

-Redefiniran je način rješavanja prometa u mirovanju kao posljedica pomicanja dvorane, na mjesto na koje je bilo planirano javno parkiralište te se ono sada nalazi u podzemnim etažama sportske dvorane. U samom DPU sve je bilo fokusirano na novu poziciju sportske dvorane – rekao je između ostalog Kapović.

-Predvidjeli smo i mogućnost etapne izgradnje – napomenuo je.

-Ovolika dvorana treba gradu Dubrovniku, neovisno hoće li se odigrati svjetsko prvenstvo – rekao je vijećnik Vlahušić te podsjetio kako plaća večeru svim vijećnicima i gradonačelniku ako Svjetsko prvenstvo u rukometu bude u Dubrovniku 2025.

-Vjerovanje u manu s neba nam jedino preostaje – smatra Vlahušić po pitanju financiranja.

Gradonačelnik Mato Franković rekao je da je dobro vjerovati te da je on blizu rješenja za zatvaranje financijske konstrukcije.

Vijećnici su jednoglasno usvojili DPU Gospinog polja.

Pročitajte još

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

VLAHUŠIĆ ‘Dubrovnik ima ograničene razvojne mogućnosti dok u cijelosti ne bude upravljao morem od Belvedera do Elafita’

Dulist

Cossiga posmrtno proglašen počasnim građaninom, Trostmannu nagrada za životno djelo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija