Politika

Grad se odlučio za hladne obroke u školama, no to nije izvedivo u tri tjedna

Prioritet nam je od 2017. godine bila jednosmjenska nastava – rekao je gradonačelnik Mato Franković u odgovoru na pitanje o osiguravanju besplatnog obroka za 3200 dubrovačkih osnovaca. Pitanje je postavila vijećnica Anita Bonačić Obradović.

-Prisilili su nas da moramo brzo reagirati za riješiti pitanje prehrane. Grad nema dovoljno velike prostore kako bi osigurao prehranu za sve razrede od 1. do 8. razreda. Ne možemo to napraviti u ovako kratkom roku. Ministarstvo će osigurati sredstava za eventualnu adaptaciju škola, ali Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija ne mogu osigurati adekvatne tople obroke i za ući u taj sustav trebat će nekoliko godina. Međutim, Vlada omogućava kao međukorak hladne obroke. Odlučili smo se za to i vjerujemo da ćemo skoro imati konačno rješenje te bi sva djeca imala hladne obroke. No i tu imamo rokove vezane za sustav nabave. Zato sam skeptičan je li uopće moguće osigurati obroke svim školama za tri tjedna. To je po meni nemoguće, ali moramo napraviti maksimum i idemo u tom smjeru – rekao je.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

VLAHUŠIĆ ‘Dubrovnik ima ograničene razvojne mogućnosti dok u cijelosti ne bude upravljao morem od Belvedera do Elafita’

Dulist

Cossiga posmrtno proglašen počasnim građaninom, Trostmannu nagrada za životno djelo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija