Politika

[IZRAVNI PRIJENOS] S DuListom pratite posljednju sjednicu Gradskog vijeća u 2022.

Ovog utorka, 27. prosinca, gradski vijećnici zasjedaju posljednji put u 2022. godini. Na dnevnom redu sjednice koja počinje u 9 sati je rebalans Proračuna za 2022. koji je u odnosu na prvotni plan manji za više od 15 milijuna kuna. Budući da će gradski vijećnici na posljednjoj sjednici u ovoj godini dati suglasnost gradonačelniku za otkup udjela Općine Mljet u društvima Libertas, Vrtlar i Čistoća, taj je iznos trebalo osigurati i u proračunu.
Inače, Grad Dubrovnik udjele Općine Mljet u Libertasu platit će 238.600 kuna, za Vrtlar će se izdvojiti 760.300 kuna, a za Čistoću 227.800 kuna. Još krajem 2020. godine je Gradsko vijeće, podjstimo, prihvatilo tekst predugovora o prijenosu poslovnih udjela s Općinom Mljet, koja je Gradu ponudila otkup svojih udjela u društvima Vodovod, Vrtlar, Boninovo, Sanitat i Čistoća. Iako zainteresiran za kupnju, Grad je tada zbog krize uzrokovane pandemijom koronavirusa morao sklopiti predugovor te odgoditi kupnju do financijske stabilizacije. Zanimljivo je spomenuti i kako će gradski vijećnici usvojiti Akcijski plan energetske učinkovitosti za razdoblje 2022. – 2024. U njemu se navodi kako će obveznik planiranja, ovisno o udjelu financijskih sredstava drugih dionika, u razdoblju provedbe investirati od 20,63 do 39,42 milijuna kuna svojih sredstava za provedbu predloženih mjera, pri čemu će ukupni iznos investicija iznositi 81,51 milijuna kuna. Provedbom svih planiranih mjera, njih ukupno 12, ostvarit će se uštede u iznosu od 7.989,08 MWh, pri čemu će smanjenje emisija CO2 iznositi 1.885,09 tCO2.

 

Pročitajte još

MILAN KAPOVIĆ Petrov imenovao privremenog povjerenika Mosta za Dalmaciju

Dulist

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

VLAHUŠIĆ ‘Dubrovnik ima ograničene razvojne mogućnosti dok u cijelosti ne bude upravljao morem od Belvedera do Elafita’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija