Aktualno

O ZONI POSEBNOG PROMETNOG REŽIMA U 2023. započinjemo s novim sustavom. Bit će problema, ne smijemo nikoga diskriminirati

U idućoj godini započinjemo s provođenjem posebnog režima prometa oko povijesne jezgre – rekao je gradonačelnik Mato Franković. O tome, ga je naime pitao vijećnik Maro Kristić koji smatra kako bi se na vrijeme javnost trebala upoznati s budućim pravilima prometovanja u toj zoni.
-Dokument je doživio više promjena jer se prilagođava stanju koje je potrebno prilagoditi, a posebno pitanju diskriminacije. Ne smijemo nikoga diskriminirati. Do kraja ovog tjedna trebali bismo imati finalni draft dokumenta – rekao je te istaknuo kako u toj zoni postoje dva parkinga koja Sanitatu donose velike prihode, a to su parking na Žičari te na Pilama te ih, rekao je ne bi trebalo eliminirati.
Stoga će se ubuduće parking mjesto na ta dva parkirališta trebati unaprijed rezervirati.
Očekuje kako bi se početkom siječnja trebale na dijalog pozvati sve zainteresirane strane, a potom bi se s odlukom išlo prema Gradskom vijeću te dalje u primjenu.
-Prvi smo u Hrvatskoj koji će to uvesti. Bit će tu dosta problema, nije to tako jednostavno – rekao je gradonačelnik.

Nakon što je isto pitanje postavio i vijećnik Krešimir Marković, gradonačelnik je napomenuo kako se za građane ništa neće mijenjati.

Pročitajte još

UDRUGA RINA MAŠERA Ove godine proslavili 65. godišnjicu rada, pokrenuli i važnu akciju

Karmen Maškarić

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Zbog otežavajućih okolnosti danas su neke ulice bez vode, provjerite je li i vaša!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija