Aktualno

O ZONI POSEBNOG PROMETNOG REŽIMA U 2023. započinjemo s novim sustavom. Bit će problema, ne smijemo nikoga diskriminirati

O ZONI POSEBNOG PROMETNOG REŽIMA U 2023. započinjemo s novim sustavom. Bit će problema, ne smijemo nikoga diskriminirati

U idućoj godini započinjemo s provođenjem posebnog režima prometa oko povijesne jezgre – rekao je gradonačelnik Mato Franković. O tome, ga je naime pitao vijećnik Maro Kristić koji smatra kako bi se na vrijeme javnost trebala upoznati s budućim pravilima prometovanja u toj zoni.
-Dokument je doživio više promjena jer se prilagođava stanju koje je potrebno prilagoditi, a posebno pitanju diskriminacije. Ne smijemo nikoga diskriminirati. Do kraja ovog tjedna trebali bismo imati finalni draft dokumenta – rekao je te istaknuo kako u toj zoni postoje dva parkinga koja Sanitatu donose velike prihode, a to su parking na Žičari te na Pilama te ih, rekao je ne bi trebalo eliminirati.
Stoga će se ubuduće parking mjesto na ta dva parkirališta trebati unaprijed rezervirati.
Očekuje kako bi se početkom siječnja trebale na dijalog pozvati sve zainteresirane strane, a potom bi se s odlukom išlo prema Gradskom vijeću te dalje u primjenu.
-Prvi smo u Hrvatskoj koji će to uvesti. Bit će tu dosta problema, nije to tako jednostavno – rekao je gradonačelnik.

Nakon što je isto pitanje postavio i vijećnik Krešimir Marković, gradonačelnik je napomenuo kako se za građane ništa neće mijenjati.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist