Aktualno

Vlahušić Milkoviću – poslao pismo!

Vlahušić Milkoviću - poslao pismo!

Iako je riječ o instituciji koja ni više ni manje nego djeluje u samom Dubrovniku gradonačelnik Vlahušić odlučio se na pomalo neuobičajeni potez.

Rektoru dubrovačkog Sveučilišta Mateu Milkoviću poslao je pismo u kojem izražava zadovoljstvo „uspjehom radova na novoj zgradi Sveučilišta i njenog okoliša”. Umjesto da se s rektorom osobno sastao i to mu i priopćio. No, dobro, možda je u tome gradonačelnika spriječio put u Split, gdje se danas i sutra odvija suđenje za aferu Šipan, iako je pismo, piše na webu gradske uprave, poslano jučer.
Vratimo se pismo, pa evo što je gradonačelnik napisao rektoru Milkoviću:

– Kao čovjek koji je u proteklih 15 godina sudjelovao u svim fazama donošenja odluka da se zgrada stare bolnice pretvori u sveučilišnu zgradu, sretan sam da se realizacija prve faze projekta privodi kraju“, piše među ostalim gradonačelnik Vlahušić te predlaže da Grad i Sveučilište nastave suradnju na daljnjem uređenju budućeg prostora sveučilišnog kampusa od Pila, preko parka Gradac do Boninova i parka Čingrija, što je zajednički cilj obje institucije.

Gradonačelnik Vlahušić je u pismu podsjetio na potrebu uklanjanja portirnice i prostora bivših stolarskih radionica bolnice, koje svojom arhitekturom, sadašnjim izgledom i namjenom potpuno odudaraju od novouređenog prostora, a naglasio je i potrebu uređenja zgrade bivše Nautike koja je ostala u vlasništvu Opće bolnice Dubrovnik, a koju treba privesti primjerenoj svrsi i uklopiti u cjelinu prostornog rješenja.

U pismu gradonačelnik obavještava rektora kako je Grad Dubrovnik pokrenuo postupak kupovine nekretnina koje se nalaze ispred Doma umirovljenika. Njihovim uklanjanjem prostor između nove zgrade Sveučilišta i zgrade Rektorata povezat će se u funkcionalnu cjelinu i činiti okosnicu parka sveučilišnog kampusa na prostoru od Parka Čingrija do parka Gradac.

Dio Dubrovnika od Pila do Boninova dobit će potpuno novu, otvorenu vizuru, otvorit će se prema moru, a stvorit će se i reprezentativna pješačka zona od Straduna do Doma zdravlja, ističe se u pismu. Kako bi se zajednički radilo na ostvarenju ovih ciljeva, uskoro će se organizirati kojem će nazočiti predstavnici Grada, Sveučilišta, projektanata zgrade, Opće bolnice Dubrovnik i Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture, kojima je pismo dostavljeno na znanje – zaključio je u pismu Andro Vlahušić.
 

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist