Zanimljivosti

Violić: Ne odgovaram za proceduru Sabora!

Na otvaranju ljetnikovca ministrica kulture Andrea Zlatar Violić osvrnula se i na posljednja događanja oko dubrovačkih zidina.

– Ovaj novi zakon je ovaj tjedan u saborskoj proceduri. Bile su različite diskusije na saborskim odborima, on će ići u dva čitanja i ja vjerujem da ćemo kroz njih riješiti sve nesporazume, a jednako tako sastat ćemo se i sa predstavnicima DPDS-a na način da u toj situaciji nitko ne bude oštećena, ali da se s obzirom na financijske modele poslovanja kakvi su primjereni 2013. godini uredi sav način poslovanja. Ideja je da što više sredstava ide u korist Grad i objekata koji se nalaze na području Grada i bivše Dubrovačke Republike – rekla je Violić te najavila razgovor sa županom kako bi donijeli  jedinstveni plan obnove do 2020. godine.

Na novinarski upit o tome zašto je Zakon o obnovi prvo upućen u hitnu proceduru, a tek onda u redovitu Viloić je odgovorila:

-Vlada ga je poslala u redovitu proceduru, on je od početka bio zamišljen u dva čitanja – rekla je Violić. Na dodatni upit zašto je iz samog Sabora potvrđeno kako je upućen u hitnoj proceduru, a i na web stranicama Sabora je dva dana stajao s naznakom hitnosti, Violić se nije dala smesti.

-Doista ne mogu odgovarati za pravnu proceduru Sabora, ali znam da je jučer na našem matičnom odboru za kulturu i znanost kazano da ide u dva čitanja, pa pretpostavljam kako je to valjana referenca – smatra Violić.

Pročitajte još

‘AL MIRQAB’ OTVORILA SEZONU Nagrađivana jahta bivšeg katarskog premijera uplovila u Gruž

Dulist

PAROVI JURE KOD MATIČARA, MEĐU NJIMA I DUBROVČANI Ovo je najtraženiji datum za vjenčanje u 2022.

Dulist

VIDEO Dvadesetak sekundi videa dovoljno je za uhititi ljepotu Pasjače

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija