Koronavirus u Hrvatskoj

VILI BEROŠ Iznenadile su me brojke, mladi su se opustili

VILI BEROŠ Iznenadile su me brojke, mladi su se opustili

Ministar zdravstva Vili Beroš gostovao je u RTL-u Danas nakon što je Lijepa naša s 255 novooboljelih, ponovno srušila rekord broja novozaraženih od koronavirusa u jednom danu.

Na pitanje je li zabrinut zbog današnjeg i jučerašnjeg dana, Beroš je odgovorio da moramo biti zabrinuti dok je god virus među nama i pozivati na odgovorno ponašanje.

-Dva dana zaredom je broj veći od 200, danas 255, na taj način smo smo došli do kumulativne stope oboljelih u 14 dana koji iznosi 47, što je značajno. No, dobro je da je većina žarišta pod kontrolom i da znamo izvore širenja infekcije i njihove kontakte i epidemiolozi, kao i dosad, rade iznimno vrijedan posao, da bi zaustavili širenje infekcije – kazao je Beroš i dodao kako njihovi napori neće biti dovoljni i da se moramo odgovorno ponašati.

-Mnogi naši mladi koji su bili na jadranskoj obali pa su se, što je potpuno razumljivo, opustili, sada se vraćaju u kontinentalne domove i tu postoji opasnost da virus, ukoliko su zaraženi, prenesu na svoje starije i na svoje kompromitirane imunološki ukućane. To je nova i dodatna opasnost – kazao je Beroš. Istaknuo je i kako je lako moguće da ćemo u jednom trenutku odlučiti početi više testirati.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist