Aktualno

VIKTORIJA KNEŽEVIĆ O BLOKADI ELEKTROCENTRA PETEK ‘To je zabrinjavajuće. Nadam se da županija ima dobre bankarske garancije’

VIKTORIJA KNEŽEVIĆ O BLOKADI ELEKTROCENTRA PETEK 'To je zabrinjavajuće. Nadam se da županija ima dobre bankarske garancije'

Nadam se da Dubrovačko-neretvanska županija ima dobre bankarske garancije – ističe za DuList dubrovačka odvjetnica Viktorija Knežević na temu financijskih problema tvrtke Elektrocentar Petek, koja je s Magnum Suprom potpisala ugovor o projektiranju i izgradnji Centra za gospodarenje otpadom. Elektrocentar Petek je, naime, mjesec dana u blokadi, a kao što smo već pisali, tijekom listopada su zbog dugovanja pokrenuta dva prijedloga za otvaranje stečajnog postupka, ali i predstečajni postupak.
-Uvjerena sam da je upitna izvedivost toga projekta jer je od dva oka u glavi jedno nestalno, odnosno zatvoreno je. To je svakako zabrinjavajuće i ne miriše na dobro. Nadam se da je županija uzela kvalitetne bankarske garancije i da će ih u slučaju da zapne bilo što s izvođenjem radova i aktivirati – ističe na ovu temu Knežević.
Dubrovačko-neretvanskoj županiji nije uopće sporna činjenica da je Elektrocentar Petek u financijskim problemima. Na naše pitanje hoće li to ugroziti projekt Centra za gospodarenje otpadom kratko su odgovorili.
-Odabrana zajednica izvođača ispunila je sve uvjete javnog natječaja, dostavila Garanciju za ozbiljnost ugovora sukladno ugovornim odrednicama te su do sada ispoštovali sve obveze sukladno Sporazumu od 21. rujna – odgovor je Županije.

Treba svakako istaknuti i kako se tvrtka Eelektrocentar Petek s istim partnerom pojavila i na natječaju za rekonstrukciju place u Gružu, koji je još uvijek u tijeku zbog druge žalbe tvrtke Alfaplan građenje, čija je pravna zastupnica upravo Knežević. Nova žalba stigla je, podsjetimo, nakon što je Sanitat Dubrovnik u ponovljenom odabiru početkom listopada kao izvođača radova ponovno odabrao ponudu Zajednice ponuditelja.
Na upit DuLista, hoće li financijski problemi Elektrocentra Petek utjecati na odluku o odabiru ove zajednice ponuditelja, iz Sanitata su tek kratko odgovorili: ‘Postupak javne nabave u predmetu Radovi na rekonstrukciji Tržnice Gruž u Dubrovniku je u tijeku i kao takvog ga nismo u mogućnosti komentirati, a isti se provodi sukladno odredbama Zakona o javnoj nabavi’.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist