Aktualno

Vijećnici odbili sebi smanjiti plaće!

Gradsko vijeće Dubrovnik

Kako smo već ranije pisali, vijećnici Grada Dubrovnika izglasali su sebi smanjene povišice.

Podsjetimo, prema starom prijedlogu vijećnicima su naknade trebale biti promijenjene s 1500 na 2000 kn, zamjenicama predsjednice s 1500 na 3500 kuna, a predsjedniku Gradskog vijeća s 3500 na 5500 kuna.

Prema novom prijedlogu, nakon velike medijske bure koja se podignula nakon što je ova točka dospjela u javnost, vijećničke naknade se neće mijenjati, barem za 'obične vijećnike', dok će zamjenicama one ipak biti povećane na 2500 kn, a predsjedniku Gradskog vijeća na 4500 kuna.
-Osluškujući bilo javnosti odlučili smo se na ovakav potez – rekao je Vlahušić te dodao kako je predloženo povećanje nastupa zatp jer će se češće sazivati sjednice Gradskog vijeća.

HDZ-ova Dubravka Marunčić istaknula je kako joj je drago što se odustalo od povećanja naknade te kako je u ovim vremenima ova dostatna.
-Želim predložiti gradonačelniku da vrati plaće zaposlenicima koje su smanjene za 10 posto 2009. godine – rekla je Marunčić, na što joj je Vlahušić odgovorio da će se to dogoditi samo ako ostvare prihode u proračun od zidina i žičare.
-To ćemo onda napraviti u dva koraka, pet po pet posto – rekao je Vlahušić.

Kandidacijska lista Srđ je Grad je predložio da se naknada vijećnicima smanji na tisuću kuna, zamjenicima predsjednika na 1500 kuna, a predsjedniku Gradskog vijeća na 2500 kuna.
-U društvu u kojem liječnici štrajkaju, a umirovljenici kopaju po kontejnerima nakaradno je da se vijećnicima dižu naknade-rekao je Igor Miošić.

Amandman nije prihvaćen. Svoje protivljenje izrazio je i Matko Bupić.
– Drago mi je da se odustalo od povećanja najavljenih naknada. Laburisti su protiv ovakve moralno nakaradne odluke – rekao je Matko Bupić.
Ova točka je prihvaćena sa 17 glasova ZA, dok su protiv biti Laburisti, Ivo Gjaja i lista Srđ je Grad.

Pročitajte još

[VIDEO/FOTO] ‘SA REGALA, IZ BURALA’ Modna revija nošnji i nakita Župe dubrovačke

Dulist

IZBRIŠITE IH Ove Android aplikacije kradu osobne i bankovne podatke!

Dulist

ZBOG POLUMARATONA Kuda sutra voze Libertasovi autobusi?

Dulist