Aktualno

“ENC uređajem ćemo spriječiti autobuse!”

"ENC uređajem ćemo spriječiti autobuse!"

Sedma točka dnevnog reda dubrovačkog Gradskog vijeća je i Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Grada Dubrovnika za 2013. godinu.

Prema materijalama koji su dobili vijećnici, najvažnija izmjena u sklopu ovog rebalansa je smanjenje od 20-ak milijuna kuna koje je Vlahušić planirao od dijela prihoda prodaje karata za dubrovačke zidine koje su pod ingerencijom DPDS-a, kao i iznosa naknade koje je gradu trebao priskrbiti zakon o koncesijama, a u odnosu na dubrovačku žičaru u vlasništvu obitelji Lukšić.

-Proračun nam ide na 430 milijuna kuna. Značajno se smanjuje prihod na imovine.Naknada od koncesije za imovinu 3,78 milijuna kuna. Prihod od ulaznica na zidine, isti razloga, a ta stavka se smanjuje za 18.8 milijuna kuna. Zakoni nius doneseni, i s ovom promjenom želimo proračun donijeti u realne okvire da ne potrošimo nešto što nećemo zaraditi – rekao je pročelnik za financije Grada Dubrovnika Niko Pavlović.

– Mi smanjujemo ovaj proračun, po tri stavke – prihodi od autobusa, žičare i zidine. To je oko 29 milijuna kuna. Nećemo dopustiti da Lukšići odnesu novac koji bi trebao ići Dubrovniku. Gužva je u Gradu kad imamo višak autobusa. Nećemo odustati od naše naplate, stručnjaci nam kažu da smo u pravu. Na Ilijinoj glavici ćemo dogodine staviti ENC uređaje i autobusi neće moći proći – rekao je Vlahušić.
 

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist