Politika

Vijećnici jednoglasno podržali zaduženje za dom umirovljenika ispod bolnice

Vijećnici jednoglasno podržali zaduženje za dom umirovljenika ispod bolnice

Grad Dubrovnik zadužit će se za početak gradnje novog doma umirovljenika ispod Opće bolnice Dubrovnik. Naime, gradskoj upravi je iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti dodijeljen iznos nešto malo manji od 6 milijuna eura, s tim da su ukupno prihvatljivi troškovi 12 milijuna eura.

-Ukupno prihvatljiva sredstva su 12 milijuna eura te je jedinicama lokalne samouprave dozvoljeno zadužiti se za preostali iznos do ukupno prihvatljivih troškova bez da to zaduženje ulazi u ukupno zaduženje – rekao je gradonačelnik Mato Franković te dodao kako je trenutno zaduženje Grada 12,57 posto.

Vijećnik Andro Vlahušić pitao je koliko će naše sugrađane koštati dom te tko će u njemu raditi. Smatra kako treba dio kapaciteta ostaviti ne za trajni smještaj, već za 15 ili mjesec dana.

Pero Vićan rekao je kako je ovo kapitalni projekt Grada. Rekao je kako dom mora imati veliki kapacitet palijativnog smještaja, o čemu je govorio i Vlahušić.

Na to je Vlahušić rekao kako se treba utvrditi ekonomska cijena, a potom utvrditi kriterije pa netko vjerojatno neće platiti ništa, a netko će plaćati punu cijenu.

Anita Bonačić Obradović rekla je kako je iznos za izgradnju 22 milijuna eura, s tim da će 10,5 milijuna eura ići iz donacija i vlastitih sredstava. Zanimalo ju je stoga razmišlja li se već o tome. Radovi bi trebali trajati od svibnja ove godine do lipnja 2026. godine te je vijećnicu zanimalo je li to realan rok. Gradonačelnik je rekao kako je javna nabava u tijeku te da će se sve znati kad se evaluiraju ponude.

-Na taj proces ne možemo direktno utjecati – rekao je.

Vijećnici su jednoglasno podržali zaduženje.

 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist