Aktualno

S DuListom pratite sjednicu Gradskog vijeća, odlučuje se o gradnji Doma umirovljenika ispod bolnice

S DuListom pratite sjednicu Gradskog vijeća, odlučuje se o gradnji Doma umirovljenika ispod bolnice

Gradski vijećnici ovog utorka raspravljat će o financiranju i gradnji Doma za starije i nemoćne ispod Opće bolnice Dubrovnik, odnosno o zaduženju Grada za realizaciju tog projekta. Radi se o dugoročnom investicijskom kreditu OTP banke u vrijednosti 5.876.000,00 eura uz fiksnu kamatnu stopu od 3,72 posto godišnje i efektivnu kamatnu stopu 3,82 posto, uz mogućnost subvencioniranja kamatne stope. Konačna cijena kredita iznosila bi 7.248.747, 34 eura, uz rok otplate na deset godina. Projekt je, inače, planirano financirati kreditnim zaduženjem te sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, to jest bespovratnim sredstvima Mehanizma za oporavak i otpornost 2021.-2026.

Nova sjednica Gradskog vijeća počinje u 9.30 sati, a na dnevnom redu je 29 točaka. Vijećnici će raspravljati i o ustrojstvu gradske uprave, izmjenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima, uvjetima komunalne usluge parkiranja na uređenim javnim površinama. Naći će se i točke o davanju suglasnosti za sklapanje ugovora o financijskom leasingu za nabavu specijaliziranog vozila Pauk kojim bi se zamijenilo Sanitatovo postojeće vozilo, kao i točka o nabavi elektrovučnih vozila. Očekuje se i imenovanje ravnatelja/ice Javne ustanove Športski objekti Dubrovnik.

Cijeli dnevni red možete pogledati ovdje, a s DuListom sjednicu možete pratiti uživo te u tekstualnom prijenosu najzanimljivijih rasprava.

 

 

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist