Grad

VIDEO Svečano otvorena Osnovna škola Montovjerna, zavirili smo u nove prostore

VIDEO Svečano otvorena Osnovna škola Montovjerna, zavirili smo u nove prostore

Nakon punih 35 godina u Dubrovniku se ove nedjelje svečano otvorila nova škola – Osnovna škola Montovjerna.

Ravnateljica novootvorene obrazovne ustanove Snježana Vlahinić istaknula je kako je na mjestu, na kojem je nekad stajala Područna škola Montovjerna – ‘mala žuta škola Monta’, u nepunih godinu i pol dana izgrađena potpuno nova i suvremena škola s 20 specijaliziranih učionica, kabinetima za učitelje i nastavnike, velikom i malom sportskom dvoranom, knjižnicom, kuhinjom i blagovaonicom.

VIDEO Svečano otvorena Osnovna škola Montovjerna, zavirili smo u nove prostore

U ponedjeljak će u klupe nekadašnje ‘žute škole’ sjesti 442 učenika. Nastava je organizirana tako da ujutro dolaze učenici od drugog do četvrtog razreda, a nastava će im trajati pola sata. Nakon njih, u razrede ulaze učenici od petog do osmog razreda kojima u 9.50 sati završava škola, a točno u 10.30 sati počinje svečani prijem prvašića u novu školu.

-Škola je ovo u kojoj će se djeca našeg Grada odgajati i obrazovati u skladu sa svim modernim i pedagoškim standardima 21. stoljeća – rekla je Vlahinić.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić kazala je kako je ovim projektom gradska uprava pokazala da skrbi o svojoj budućnosti.

-Jer skrbiti se o obrazovanju i odgoju mladih znači brinuti se za budućnost – naglasila je Tepšić. Navela je, među ostalim, i projekte energetskih obnova drugih gradskih škola, izgrađeno igralište u Gružu, ali i otvaranje buduće novouređene osnovne škole u Ulici Iliji Sarake, o čemu je DuList već pisao u svom tiskanom izdanju.

VIDEO Svečano otvorena Osnovna škola Montovjerna, zavirili smo u nove prostore

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, kao izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, istaknula je da obnova ili otvaranje škole daje najviše optimizma.

-Završila sam Osnovnu školu u Lapadu, a danas imam priliku svjedočiti jednom projektu o kojem se toliko dugo govorilo jer je tako dugo postojala potreba da se u Dubrovniku, u ovom dijelu Grada, izgradi potpuno nova škola. Čestitam Gradu Dubrovniku i svima koji su uspjeli i kratkom roku, od donošenja odluke realizirati ovaj projekt. Otvaranje nove škole posebno je svečana prilika jer svjedoči da postoji potreba za više prostora u kojem ćemo obrazovati i odgajati djecu. To znači da postoji život koji se pokreće i koji nastaje – rekla je Obuljen Koržinek. Ne može se, ističe, zanemariti činjenica da ova školska godina u cijeloj Hrvatskoj, ali i u cijelom svijetu, počinje u potpuno novim okolnostima koje će, od svih nas, iziskivati puno više odgovornosti, uzajamnog poštovanja i interakcije.

VIDEO Svečano otvorena Osnovna škola Montovjerna, zavirili smo u nove prostore

-Želim da novu školsku godinu, u novoj školi iznesete sa sviješću da svi zajedno moramo u ovim okolnostima, posebno djeci i mladima, pružiti sigurnost koja im je neizmjerno potrebna – kaže ministrica. Nakon što je ministrica svečano otvorila školu, Don Robert Karačić blagoslovio je novootvorenu školu. Grad Dubrovnik, kao osnivač, u potpunosti je financirao izgradnju škole u iznosu od 75 milijuna kuna.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist