Grad

VIDEO Svečano otvorena Osnovna škola Montovjerna, zavirili smo u nove prostore

Nakon punih 35 godina u Dubrovniku se ove nedjelje svečano otvorila nova škola – Osnovna škola Montovjerna.

Ravnateljica novootvorene obrazovne ustanove Snježana Vlahinić istaknula je kako je na mjestu, na kojem je nekad stajala Područna škola Montovjerna – ‘mala žuta škola Monta’, u nepunih godinu i pol dana izgrađena potpuno nova i suvremena škola s 20 specijaliziranih učionica, kabinetima za učitelje i nastavnike, velikom i malom sportskom dvoranom, knjižnicom, kuhinjom i blagovaonicom.

blank

U ponedjeljak će u klupe nekadašnje ‘žute škole’ sjesti 442 učenika. Nastava je organizirana tako da ujutro dolaze učenici od drugog do četvrtog razreda, a nastava će im trajati pola sata. Nakon njih, u razrede ulaze učenici od petog do osmog razreda kojima u 9.50 sati završava škola, a točno u 10.30 sati počinje svečani prijem prvašića u novu školu.

-Škola je ovo u kojoj će se djeca našeg Grada odgajati i obrazovati u skladu sa svim modernim i pedagoškim standardima 21. stoljeća – rekla je Vlahinić.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić kazala je kako je ovim projektom gradska uprava pokazala da skrbi o svojoj budućnosti.

-Jer skrbiti se o obrazovanju i odgoju mladih znači brinuti se za budućnost – naglasila je Tepšić. Navela je, među ostalim, i projekte energetskih obnova drugih gradskih škola, izgrađeno igralište u Gružu, ali i otvaranje buduće novouređene osnovne škole u Ulici Iliji Sarake, o čemu je DuList već pisao u svom tiskanom izdanju.

blank

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, kao izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, istaknula je da obnova ili otvaranje škole daje najviše optimizma.

-Završila sam Osnovnu školu u Lapadu, a danas imam priliku svjedočiti jednom projektu o kojem se toliko dugo govorilo jer je tako dugo postojala potreba da se u Dubrovniku, u ovom dijelu Grada, izgradi potpuno nova škola. Čestitam Gradu Dubrovniku i svima koji su uspjeli i kratkom roku, od donošenja odluke realizirati ovaj projekt. Otvaranje nove škole posebno je svečana prilika jer svjedoči da postoji potreba za više prostora u kojem ćemo obrazovati i odgajati djecu. To znači da postoji život koji se pokreće i koji nastaje – rekla je Obuljen Koržinek. Ne može se, ističe, zanemariti činjenica da ova školska godina u cijeloj Hrvatskoj, ali i u cijelom svijetu, počinje u potpuno novim okolnostima koje će, od svih nas, iziskivati puno više odgovornosti, uzajamnog poštovanja i interakcije.

blank

-Želim da novu školsku godinu, u novoj školi iznesete sa sviješću da svi zajedno moramo u ovim okolnostima, posebno djeci i mladima, pružiti sigurnost koja im je neizmjerno potrebna – kaže ministrica. Nakon što je ministrica svečano otvorila školu, Don Robert Karačić blagoslovio je novootvorenu školu. Grad Dubrovnik, kao osnivač, u potpunosti je financirao izgradnju škole u iznosu od 75 milijuna kuna.

Pročitajte još

Ruski novinari: Vlada veliki interes za odmorom u Dubrovniku

Dulist

DVIJE LOKACIJE U GRADU Zna se izvođač radova obnove OŠ Marina Getaldića

Dulist

Brodovi za Lokrum voze po novom plovidbenom redu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija