Grad

FOTO/VIDEO Omiljeni padre Martinić konačno dobio svoju ulicu

Nakon odluke Gradskog vijeća o imenovanju Ulice padre Iva Martinića u prolazu kraj crkve sv. Dominka, u ovu nedjelju ona je i službeno dobila svoje novo ime.

Otvaranje Ulice padre Iva Martinića upriličeno je pod maskama uz pjesmu vjernika, na sam nebeski rođendan omiljenog dominikanca. Podsjetimo, Martinić je preminuo 6. rujna u 76. godini života u dominikanskom samostanu Kraljice sv. krunice u Zagrebu. Zaredio se 1965., a kroz više desetljeća bio je kateheta srednjoškolske mladeži, ponajviše u Dubrovniku. U Dubrovniku je godinama bio vrstan propovjednik i kulturni djelatnik. Više puta je obnašao službu samostanskog starješine. Za komunističkog režima bio je osuđen na kaznu od šest mjeseci zatvora, a uvjetno na rok kušnje od tri godine. Dobio je više priznanja, među kojima se ističe Nagrada Dubrovnika 1991.
Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

FRANKOVIĆ I BUTKOVIĆ PORUČILI PAŠALIĆU Lapadska obala je projekt od javnog interesa

Dulist

MINISTAR BUTKOVIĆ U OBILASKU Riva na Kalamoti gotova do početka listopada

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija