Grad

ZBOG SIGURNOSTI ŠKOLARACA Komunalno redarstvo kažnjavat će sve koji budu parkirali na nogostupu

ZBOG SIGURNOSTI ŠKOLARACA Komunalno redarstvo kažnjavat će sve koji budu parkirali na nogostupu

Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika na svojoj je  Facebook stranici objavilo važnu obavijest svim sugrađanima, a vezano za početak školske godine i dovođenje učenika, posebno prvašića automobilima u škole. Njihovu obavijest prenosimo u cijelosti.

-Kao što znamo, u ponedjeljak počinje nova školska godina za koju se svi skupa nadamo da će započeti i trajati bez većih problema, s obzirom na trenutne okolnosti uzrokovane pandemijom koronavirusa, a na što svi skupa možemo djelomično utjecati. Međutim, ono na što možemo, odnosno na što moramo utjecati, je nesmetan dolazak naših školaraca, posebice prvašića, u prostore škole, kao i povratak iz istih. Tu prvenstveno mislimo na kolnike i nogostupe u neposrednoj blizini školskih ustanova, odnosno apeliramo na vozače, na odrasle, da obrate pažnju prilikom prometovanja u neposrednoj blizini škola.

Sukladno navedenom, Odsjek komunalnog redarstva Grada Dubrovnika će u sljedećem razdoblju vršiti pojačanu kontrolu prohodnosti nogostupa kojima se djeca kreću na putu ka školi, zapravo postupati sukladno Odluci o uređenju prometa na području Grada Dubrovnika te sankcionirati sve one koji svoja vozila budu ostavljali na nogostupu, a zbog čega bi djeca, kao i ostali građani, morali silaziti na kolnik te time ugrožavati vlastiti život i zdravlje.

Naime, navedenom Odlukom o uređenju prometa na području Grada Dubrovnika, parkiranje automobila, motocikla, mopeda i bicikla na području Grada Dubrovnika dopušteno je samo na javnim parkiralištima, u javnim garažama, na parkiralištima, parkirališnim mjestima i garažama za vlastite potrebe, na drugim mjestima gdje je to dopušteno Zakonom o sigurnosti prometa na cestama i gdje navedena vozila ne ometaju sigurno odvijanje prometa vozila i pješaka. Nadalje, parkiranje ostalih vozila dopušteno je samo na za tu svrhu određenim i posebno označenim javnim parkiralištima, javnim garažama, parkiralištima i garažama za vlastite potrebe ili njihovim dijelovima.

U slučaju kršenja navedenih odredbi, službenici Grada Dubrovnika će naredbom odrediti da se vozilo premjesti na drugo mjesto ako je zaustavljeno ili parkirano na cesti na kojoj ugrožava sigurnost prometa ili ometa normalan tok prometa i kad je parkirano ili zaustavljeno na nogostupu ako pješak prilikom kretanja mora zbog vozila silaziti na kolnik ili drugu površinu (slobodan prolaz između parkiranog vozila i zgrade manji od 100 cm) te će protiv vlasnika vozila biti podneseni odgovarajući postupci. Stoga vas molimo da svi skupa o navedenome povedemo računa, a s ciljem bezbrižnog i sigurnog odlaska, kao i povratka naših školaraca iz škole. Za ljepši i sigurniji Dubrovnik – poručili su iz Komunalnog redarstva.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist