DuList IN

VIDEO/NOĆ PORPORELE ‘Zlatne mreže’ Čeja koštale titule kneza, Porporelaši izveli puč i ustoličili Antu Đapića

Noć Porporele ni ove se godine nije smjela održati onako kako priliči, u velikom broju zbog epidemioloških mjera, ali to nije spriječilo Porporelaše u proslavi svoje omiljene pučke feste. Najprije su u popodnevnim satima održali ‘Dan Porporele’ gdje su se uz uži krug ljudi družili uz roštilj te igre za sve uzraste i nezaobilaznu tombulu, a uvečer su se okupili ispred Kneževa dvora kako bi ustoličili novog kneza. Međutim, kako su i najavili, dogodilo se nešto ‘još neviđeno na našim prostorima’. Porporelaši su izvršili vojni puč jer se dosadašnji knez Vlaho Čejović Čejo odao korupciji i kupovao je zlatne mreže za ribanje. Umjesto Čeja, Porporelaši su kao generala Republike i novog kneza postavili Antu Đapića.

Prema najvažnijoj točki testamenta, svaki stanovnik i stanovnica Republike Porporela od današnjeg dana dužni su vrhovnom generalu, sada knezu Anti Đapiću, kao izraz zahvalnosti za rješavanje Čejove korupcije donositi svakog mjeseca Nutellu i jaffa kekse, proporcionalno svojoj težini i visini!

I dok je mnoštvo vikalo: Živio novi knez!, Čejo je uzvraćao s: Vratit ću se ja, nije to istina!

General i novi knez Republike zahvalio je vojnicima što su ga izabrali na ovu čast. Nakon toga je uslijedio tradicionalni đir gradskim ulicama sve do Porporele.

Pročitajte još

POVIJESNI TRENUTAK! Hrvatska je od danas cjelovita, spaja se zadnji dio Pelješkog mosta

Dulist

ČETVRTO IZDANJE LUKSUZNOG MAGAZINA Stigao je novi Just Dubrovnik!

Dulist

Viktorijine anđelice u Dubrovniku proslavile djevojačku zabavu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija