DuList IN

VIDEO/NOĆ PORPORELE ‘Zlatne mreže’ Čeja koštale titule kneza, Porporelaši izveli puč i ustoličili Antu Đapića

Noć Porporele ni ove se godine nije smjela održati onako kako priliči, u velikom broju zbog epidemioloških mjera, ali to nije spriječilo Porporelaše u proslavi svoje omiljene pučke feste. Najprije su u popodnevnim satima održali ‘Dan Porporele’ gdje su se uz uži krug ljudi družili uz roštilj te igre za sve uzraste i nezaobilaznu tombulu, a uvečer su se okupili ispred Kneževa dvora kako bi ustoličili novog kneza. Međutim, kako su i najavili, dogodilo se nešto ‘još neviđeno na našim prostorima’. Porporelaši su izvršili vojni puč jer se dosadašnji knez Vlaho Čejović Čejo odao korupciji i kupovao je zlatne mreže za ribanje. Umjesto Čeja, Porporelaši su kao generala Republike i novog kneza postavili Antu Đapića.

Prema najvažnijoj točki testamenta, svaki stanovnik i stanovnica Republike Porporela od današnjeg dana dužni su vrhovnom generalu, sada knezu Anti Đapiću, kao izraz zahvalnosti za rješavanje Čejove korupcije donositi svakog mjeseca Nutellu i jaffa kekse, proporcionalno svojoj težini i visini!

I dok je mnoštvo vikalo: Živio novi knez!, Čejo je uzvraćao s: Vratit ću se ja, nije to istina!

General i novi knez Republike zahvalio je vojnicima što su ga izabrali na ovu čast. Nakon toga je uslijedio tradicionalni đir gradskim ulicama sve do Porporele.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Tri kolende mališana pred Parčevom crkvom

Dulist

[ADVENTSKI KALENDAR DULISTA] Dijelimo slikovnicu ‘Kapetan Ivo u lovu na dugu’!

Dulist

FOTO/VIDEO Daleka obala na Stradunu: Ne želimo se dijeliti, pustite ljude da uđu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija