DuList INUrednički izbor

VIDEO/NOĆ PORPORELE ‘Zlatne mreže’ Čeja koštale titule kneza, Porporelaši izveli puč i ustoličili Antu Đapića

VIDEO/NOĆ PORPORELE 'Zlatne mreže' Čeja koštale titule kneza, Porporelaši izveli puč i ustoličili Antu Đapića

Noć Porporele ni ove se godine nije smjela održati onako kako priliči, u velikom broju zbog epidemioloških mjera, ali to nije spriječilo Porporelaše u proslavi svoje omiljene pučke feste. Najprije su u popodnevnim satima održali ‘Dan Porporele’ gdje su se uz uži krug ljudi družili uz roštilj te igre za sve uzraste i nezaobilaznu tombulu, a uvečer su se okupili ispred Kneževa dvora kako bi ustoličili novog kneza. Međutim, kako su i najavili, dogodilo se nešto ‘još neviđeno na našim prostorima’. Porporelaši su izvršili vojni puč jer se dosadašnji knez Vlaho Čejović Čejo odao korupciji i kupovao je zlatne mreže za ribanje. Umjesto Čeja, Porporelaši su kao generala Republike i novog kneza postavili Antu Đapića.

Prema najvažnijoj točki testamenta, svaki stanovnik i stanovnica Republike Porporela od današnjeg dana dužni su vrhovnom generalu, sada knezu Anti Đapiću, kao izraz zahvalnosti za rješavanje Čejove korupcije donositi svakog mjeseca Nutellu i jaffa kekse, proporcionalno svojoj težini i visini!

I dok je mnoštvo vikalo: Živio novi knez!, Čejo je uzvraćao s: Vratit ću se ja, nije to istina!

General i novi knez Republike zahvalio je vojnicima što su ga izabrali na ovu čast. Nakon toga je uslijedio tradicionalni đir gradskim ulicama sve do Porporele.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist