DuList IN

VELIKI USPJEH ANTONETE ALAMAT KUSIJANOVIĆ ‘Murina’ osvojila Zlatnu kameru u Cannesu!

VELIKI USPJEH ANTONETE ALAMAT KUSIJANOVIĆ 'Murina' osvojila Zlatnu kameru u Cannesu!

Filmski prvijenac dubrovačke redateljice Antonete Alamat Kusijanović ‘Murina’ osvojio je Zlatnu kameru u Cannesu. Naša redateljica ima dvostruki razlog za slavlje, jer je, piše Gloria na svijet jučer donijela malenog dječaka.
Inače, ‘Murina’ večeras otvara i Filmski festival u Puli, a svakako treba podsjetiti kako je prošle subote u prepunom kazalištu Croisette u Cannesu doživio svoju svjetsku premijeru. Inače, bio je ovo prvi put nakon 2015. godine kako hrvatski predstavnici sudjeluju na najprestižnijem filmskom festivalu na svijetu.
Nagrada se u Cannesu, piše Gloria, dodjeljuje od 1978. godine, a za nju se mogu natjecati redatelji debitanti u svim glavnim festivalskim programima – od službene konkurencije i pobočnog Un Certain Regard do paralelnih programa Tjedan kritike i 15 dana autora, u kojem je i prikazana “Murina”. Ove godine se za Zlatnu kameru natjecao čak 31 film, a “Murina” i Antonetu najboljim je proglasio nezavisni žiri kojim je predsjedala francuska glumica Mélanie Thierry.

Pročitajte još

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist

[FOTO] OVO JE BAŠ SUPER Pogledajte kako izgleda konavoski ‘Čovječe ne ljuti se’

Dulist

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist