Zanimljivosti

VELIKE PROMJENE Amsterdam zabranjuje pušenje marihuane na javnim mjestima

VELIKE PROMJENE Amsterdam zabranjuje pušenje marihuane na javnim mjestima

Amsterdam je najavio drastične promjene među kojima planira zabraniti pušenje marihuane na javnim mjestima u povijesnim četvrtima. Nizozemske vlasti s tim bi započele od sredine svibnja, a tako žele suzbiti negativne posljedice masovnog turizma, javlja Danas.hr.
Po tome će se vjerojatno restorani zatvarati ranije, a najstrože će biti u četvrti De Wallen koja uključuje i Crvenu četvrt. Vlasti razmatraju i mogućnost prodaje hašiša i marihuane samo od 16 sati do jedan iza ponoći – navodi dalje portal Danas.hr prenoseći NL Times.
-Stanovnicima stare gradske jezgre strukturno i pretjerano smetaju gužve i smetnje uzrokovane masovnim turizmom i zlouporabom opojnih sredstava u javnosti. Prisutnost turista također privlači brojne ulične dilere koji zauzvrat uzrokuju kriminal i nesigurnost – stoji u gradskoj političkoj izjavi. Najviše je problem noću jer je katkad atmosfera ‘vrlo mračna’, a već je od prije zabranjeno ispijanje alkohola na ulicama De Wallena.
Ova mjera zahvatit će i prostitutke iz Crvenih četvrti. One bi sa svojim poslom, od 1. travnja trebale završavati u 3 sata ujutro, umjesto do 6 kako je bilo dosad.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1851. Rođen povjesničar, književnik i diplomat Lujo Vojnović

Dulist

Obilježavamo Međunarodni dan obitelji!

Dulist

VIKEND ZA LJUBITELJE VINILA Sajam gramofonskih ploča u Lazaretima

Dulist