Koronavirus u Hrvatskoj

Velika Britanija ide u lockdown do 2. prosinca

Velika Britanija ide u lockdown do 2. prosinca

I Velika Britanija će ući u drugi lockdown na mjesec dana, a ljudi će moći van samo na posao, u škole i trgovine. Ugostiteljski objekti i neesencijalne trgovine morat će se zatvoriti u navedenom razdoblju, navode izvori za BBC.

No, za razliku od lockdowna koji se u Engleskoj dogodio ovoga proljeća, škole i fakulteti smiju ostati otvoreni. Građani će moći putovati u inozemstvo isključivo zbog posla. Premier Liga se nastavlja, ali će amaterski sportovi biti stavljeni na čekanje.

Očekuje se da će lockdown također uključivati ograničenja putovanja, a na snagu stupa u četvrtak te će trajati do 2. prosinca.

Britanski premijer Boris Johnson naveo je neke od iznimki zbog kojih građani mogu napustiti svoje domove – odlazak u školu/na fakultet, posao (u slučaju da se ne može raditi kuće), vježbanje i rekreacija na otvorenom, medicinski razlozi, kupovina osnovnih namirnica i briga za druge.

Johnson kaže kako će Božić ove godine biti značajno drukčiji nego inače.

-Iskreno se nadam da ako sada poduzmemo oštre mjere da ćemo omogućiti obiteljima širom zemlje da budu zajedno – rekao je Johnson.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist