Koronavirus u Hrvatskoj

VEĆINA KONTAKTI PRETHODNO ZARAŽENIH U Županiji 13 novih slučajeva koronavirusa

VEĆINA KONTAKTI PRETHODNO ZARAŽENIH U Županiji 13 novih slučajeva koronavirusa

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o 3 osobe (dvije muške i jednoj ženskoj) iz iste obitelji iz Zagreba koji su testirani pozitivni kod nas, ali se više ne nalaze u našoj županiji. Iz Dubrovnika su zabilježena 4 nova slučaja i to 3 osobe (jedna muška i dvije ženske) iz iste obitelji koji su kontakti ranije poznatog slučaja te 1 ženska osoba također kontakt poznatog slučaja.

Jedna muška osoba iz Dubrovačkog primorja zaražena je kao kontakt ranijeg slučaja, a epidemiološka veza se utvrđuje za jednu žensku osobu iz Konavala, mušku iz Župe dubrovačke te jednu mušku osobu iz Zažablja. Jedna muška osoba iz Zagreba koja trenutno boravi u Orebiću zaražena je kao kontakt ranijeg slučaja kao i muška osoba iz Stona.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 4 osobe pozitivne na koronavirus, a od početka pandemije na analizu je poslano 8006 uzoraka.

U samoizolaciji se nalazi 389 osoba, a u posljednja 24 sata nisu utvrđena kršenja mjere samoizlacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 59 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist