Zanimljivosti

Večeras zaređenje dva mlada svećenika

Večeras će na misi u 18 sati u dubrovačkoj Katedrali biskup mons. Mate Uzinić zarediti đakone don Davida Marjanovića i don Alena Kerija za svećenike Dubrovačke biskupije.

Don Alen Keri, sin Ivana i Marije (rođene Sivrić), rođen je 7. prosinca 1986. u Osijeku. Osnovnu školu završio je u Osijeku, srednjoškolsko obrazovanje u Zagrebu i Osijeku, bogosloviju u Splitu. Među bogoslove Dubrovačke biskupije primljen je 7. rujna 2012. Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu, Sveučilišta u Osijeku, upisao je u listopadu 2012. Sveučilišni postdiplomski specijalistički studij Pastoralne teologije, usmjerenje: Pastoral župne zajednice. Za đakona Dubrovačke biskupije zaređen je 10. veljače 2013. godine, a đakonski praktikum vrši u župi sv. Petra Boninovo.

Don David Marjanović, sin Joza i Luce (rođene Bradarić), rođen je 30. prosinca 1988. u Mostaru. Osnovnu školu pohađao je u Gračacu, a školovanje nastavio u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji "Don Frane Bulić" u Splitu, gdje je maturirao. Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Splitu upisao je akademske godine 2007./08. godine, a završio 8. studenoga 2012. Za đakona Dubrovačke biskupije zaređen je 15. prosinca 2012. godine, a đakonski praktikum vršio je na više župa.
 

Pročitajte još

Večeras mjesec k’o bumbeta sjaji!

Dulist

Dubrovnik među 50 najljepših filmskih lokacija u svijetu

Dulist

Prijavite se na radionice crtanja, bilo da ste ‘tata-mata od zanata’ ili početnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija