Zanimljivosti

Umro osnivač ACI-ja Veljko Barbieri

Veljko Barbieri, poznati turistički menadžer i osnivač ACI-ja, umro je sinoć u svojoj 84. godini života.

U domaćoj javnosti Barbieri je zapamćen kao idejni tvorac i prvi direktor lanca nautičkih marina na Jadranu koji je vodio od 1983. do 1992. godine. Gradnja marina i danas se smatra jednim od najuspješnijih turističkih infrastrukturnih projekata u povijesti Hrvatske., a čak 16 izgrađeno ih je u samo 16 mjeseci.
Veljko Barbieri rođen je 1929. godine u Makarskoj, veći dio djetinjstva proveo je u Dubrovniku, dugo vremena živio je u Italiji, a pozne godine života proveo u Opatiji.
Osnivanje ACI-ja je neosporno bio njegov životni projekt. Takav sustav nautičkih marina i povezanih službi kakav je Barbieri zamislio tada je bio novitet na cijelom Mediteranu. Uspjevši realizirati projekt ACI, nakon devet godina upravljanja, Barbieri je ACI pretvorio u najveći servis za nautički turizam na istočnom Mediteranu, i dan dana priznat i poznat.
 

Pročitajte još

VIDEO Kako je gradnja Pelješkog mosta izgledala sa satelita

Dulist

[VIDEO] Evo kako je izgledao vatromet s mora!

Dulist

VIDEO Ovako se slavi povezivanje Lijepe naše!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija