Kultura

Večeras čarolija svjetiljki u Sponzi

Dubrovački primijenjeni umjetnik Juraj Pavlović po prvi put će svoje unikatne svjetiljke predstaviti domaćoj publici, i to večeras u 19 sati u atriju palače Sponza.

Premda je rođen u Dubrovniku, dugo vremena je živio u Munchenu (Njemačka) gdje je u početku radio na restauraciji umjetničkih predmeta, uglavnom metalnih, u čemu je postigao visoki stupanj zanatske perfekcije.

Tridesetak godina aktivno se bavi primijenjenom umjetnošću, "kolažiranjem". Kreira unikatna rasvjetna tijela (lampe). Samostalno je izlagao u Munchenu 1987, 1988,1989, u Augsburgu 1989.g. Godine 1988. Izlaže na poznatoj izložbi "Heim – Handwerk" u Munchenu gdje   ga otkriva njemačka kritika. Sudjelovanjem na ovoj izložbi primljen je za stalnog člana "AGD – Alians Deutscher Designer" (Udruženje njemačkih dizajnera) sa sjedištem u Braunschweigu. Nakon 1988g. I dalje, čitav niz godina izlaže na "Heim – Handwerk".

Prvi put u domovini izlaže 1990. u Zagrebu. Od 2005. godine živi i radi u Župi dubrovačkoj, a izložba u palači Sponza je prva prilika da se s čarolijom njegovih svjetiljki upozna i dubrovačka publika.
 

Pročitajte još

NAJLJEPŠI DAR ZA ROĐENDAN VELIKOG SLIKARA Bukovčevi ‘Konavoski tkalci’ vratili se doma

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 167 godina rođen Vlaho Bukovac

Dulist

Mladi glazbenici Barbara Ćorak i Ivo Baule održat će koncert u čast Vlahu Bukovcu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija